Hlavní obsah

Firma Aveflor z Jičínska vloni téměř zdvojnásobila zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Rodinná firma Aveflor z Jičínska, která vyrábí zdravotnické prostředky, veterinární přípravky a kosmetiku, vloni téměř zdvojnásobila zisk na 16 milionů korun.

Článek

Letos firma chystá nové produktové řady i rozšíření exportu na nové trhy včetně Ruska či Maroka. Plánuje také dále investovat do rozvoje vlastní mikrobiologické laboratoře a nové výrobní linky.

Společnost chystá vstup na ruský trh se stěžejním výrobkem Akutol. Tuto ochrannou známku a další jako Arpalit, Kubatol, Kerolan a Aveflor koupila v roce 1995. Původně se zaměřovala na výrobu kosmetiky, zvláště laků na vlasy a tužicích pěn, v současnosti převažují produkty z oblasti farmacie a zdravotnických prostředků. Firma využívá své technologie na výrobu sprejových přípravků. V současné době dosahuje podíl zdravotnických prostředků zhruba 70 procent, zbytek tvoří veterinární přípravky včetně veterinárních léčiv. Kosmetika je spolu s biocidy doplňkovým sortimentem.

Společnost vyváží přes 70 procent produkce do více než 20 států v Evropě, na Blízkém východě, v Asii a Severní Americe. Mezi hlavní exportní trhy patří Belgie a Německo. Letos se dokončuje registrace firemních zdravotnických prostředků Akutol v Rusku a Maroku.

Ve firmě pracuje asi stovka lidí, sídlí v obci Budčeves u Kopidlna. Tam kromě výrobního objektu vybudovala v roce 2008 i skladové prostory.

V roce 2019 dosáhly tržby 191 milionů korun. Zisk po zdanění činil 8,2 milionu korun.

Reklama

Doporučované