Hlavní obsah

Francouzský parlament schválil zákon zakazující používání telefonů na školách

Video: Reuters

 

Reklama

Francouzský prezident slíbil zákaz používání telefonů na školách ve své předvolební kampani. Podle opozice jde o Macronovu PR akci.

Článek

Francouzský parlament schválil zákaz používání mobilních telefonů a dalších komunikačních zařízení na školách, které navštěvují žáci zhruba do patnácti let. Informovala o tom agentura AFP. Zákaz byl jedním z předvolebních slibů prezidenta Emmanuela Macrona. Podle opozice se ale jedná jen o kosmetickou úpravu, která nijak neřeší situaci ve školství.

Zatímco dosud musely školy používání mobilních telefonů a dalších komunikačních zařízení zakázat ve školním řádu, nyní je nebudou smět žáci používat na základě zákona. Zákaz přitom bude platit nejen pro mobilní telefony, ale například i pro tablety či chytré hodinky.

Výjimku budou moci školy udělit případům, kdy budou zařízení používána v rámci „pedagogického procesu”. Používat je budou moci nadále také handicapované děti, kterým pomáhají při výuce.

Opozice zákon, který schválila vládní většina, dnes kritizovala jako normu, „která nic nemění” a je pouhou „PR akcí” prezidenta Macrona.

Reklama

Doporučované