Hlavní obsah

Vzniká pocta Karlu Gottovi. Exkluzivní ukázka z nového dokumentu

Foto: ČTK/Plíhal Libor, ČTK

Zpěvák Karel Gott.

Reklama

Režisér Filip Remunda už 4 roky připravuje dokument o lidech, jimž hlas Karla Gotta změnil život.

Článek

Jedním z protagonistů připravovaného filmu je německý zubař, který pouští Gottovy písně k vrtání, protože si myslí, že „Kájův božský hlas“ tlumí bolest. Nebo Gottova ukrajinská fanynka, která jezdí zpívat jeho písně na Donbas, aby posílila ukrajinské vojáky bojující proti ruské agresi.

Autoři chystaného dokumentu Božský hlas Filip Remunda a Michal Gábor jeli za dalšími příběhy na Kubu, do Ruska nebo dokonce do Japonska.

Jeden z profesorů na japonské Wasada University se totiž domnívá, že hlas českého zpěváka přispívá k celosvětové harmonii. Hodlá proto jednu Gottovu desku poslat do Pchongjangu jako gesto smíření a navrhnout Kim Čong Unovi, aby přestal vystřelovat balistické rakety přes japonské území.

Ukázka z chystaného dokumentu Božský hlas:

Tisíce lidí po celém světě ovlivnily písně rodáka z Plzně. (Video: Filip Remunda)Video: Seznam Zprávy

Filmaři se snaží v dokumentu popsat, proč život tisíců lidí po celé planetě ovlivnil právě hlas rodáka z Plzně. Remunda v pondělí v kině Světozor představil krátkou ukázku z filmu a zároveň vyzval Čechy a Slováky s podobně neobvyklými příběhy, aby se přihlásili k natáčení.

„Neuvěřitelných příběhů jsme po celém světě slyšeli desítky, ale stále nám chybí ty české a slovenské. Chceme vyzvat lidi, aby nám zaslali příběhy o tom, jak jim ten všudypřítomný hlas ovlivnil život, v dobrém i zlém," uvedl režisér Remunda. Zájemci se podle režiséra mohou hlásit na emailové adrese karelgottfilm@email.cz.

Reklama

Doporučované