Hlavní obsah

Jsem plachý člověk. A tak píšu tweety, říká hvězda českého Twitteru

Video: Šídlo Jindřich, Seznam Zprávy

 

Reklama

Takový start zná český Twitter snad jen u rádoby „celebrit”. Ovšem nikdo by ho nejspíš nečekal u účtu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Petr Kukal alias KTweetuje to dokázal.

Článek

Mluví o sobě jako o plachém muži středního věku trpícím velkou dávkou sociální ostýchavosti. Osmačtyřicetiletý Petr Kukal tak při osobním setkání skutečně působí. Když ale zasedne k sociální síti Twitter, kde již léta vystupuje pod pseudonymem „KTweetuje”, mění se v jednu nejzajímavějších a nejvtipnějších osobností českého internetu.

„Až se bude zítra v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě sloužit mše svatá za kardinála Berana, bude Miloš Zeman na sjezdu KSČM v Nymburce. Mimochodem, věděli jste, že podle kroniky Václava Hájka z Libočan se Nymburk dříve nazýval Svinibrod?” zní například  jeden z mnoha jeho úspěšných tweetů.

To byl Petr Kukal ještě zaměstnancem tiskového odboru Ministerstva kultury. Na konci dubna jeho mise na ministerstvu skončila, jak vyplývá z jeho slov, ne úplně dobrovolně. Jeho vtipné tweety provokovaly ledaskoho - jeho šéfovi Danielu Hermanovi si na ně stěžovala kupříkladu dnešní ministryně obrany Karla Šlechtová.

A tak si Petr Kukal vybral z mnoha nabídek, které se mu po oznámeném odchodu sešly, nový post: je z něj tiskový mlučí Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Tento rozhovor byl natočen pro televizní verzi Šťastného pondělí krátce před jeho odchodem z ministerstva a poprvé byl vysílán v TV Seznam 30. dubna.

Podívejte se na rozhovor Jindřicha Šídla s Petrem Kukalem ve videu nahoře v článku.

Rozšířenou verzi Šťastného pondělí vysílá TV Seznam každé pondělí ve 20 hodin.

Reklama

Doporučované