Hlavní obsah

„Jsem takový zvíře.“ Vítězná Strýcová o tom, co ji žene dopředu i chuti jen tak ležet

Dvě minuty z Výzvy: Barbora Strýcová o své motivaci i emocích, které musí krotit.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ve třiatřiceti dosáhla senzačního vítězství ve čtyřhře na tenisovém Wimbledonu. Barbora Strýcová ale přiznává, že únava ze zápasů roste a regenerace je pro ni stále těžší.

Článek

„Vždycky jsem měla hrozně ráda ten přístup jít a servat se, protože pak mám sama ze sebe dobrý pocit,“ vysvětluje Strýcová, co ji pohání v přípravě i tenisových zápasech.

I po třicítce zůstává stejný dříč jako ve dvaceti. A slova šéfa tenisového svazu Ivo Kaderky, že je „neuvěřitelné zvíře“, jsou podle Strýcové trefná: „Někdy se považuji za takové zvíře. Ale někdy chuť na trénink a do běhání samozřejmě nemám. Někdy se mi vůbec nechce, chci být doma a ležet. Tak to v sobě mám.“

Celý pořad Výzva s Barborou Strýcovou:

V cizině se každý ptá, co v tom Česku děláme, že máme tolik holek ve světové špičce, říká tenistka Strýcová.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

Výbušnou povahu, která se v minulosti projevovala i ostřejšími výrazy na kurtech a následnými pokutami, se jí už podařilo zkrotit.

„Jsem odjakživa emotivní člověk, takže se s tím peru celou svou kariéru. Ale v posledních pár letech se to hodně zlepšilo. Mám mentálního kouče, pracuji na tom a co je nejdůležitější, chci na tom pracovat, protože mě to ovlivňuje v zápase,“ říká.

Po víkendovém wimbledonském finále vystoupala na pozici světové jedničky ve dvouhře a přiznává, že udržet se výkonnostně na špičce pro ni není snadné: „Věk roste a únava také. Regenerace je těžší a těžší, takže to na svém těle cítím a musíme opatrně, protože když jsem unavená, tak jsem pak mentálně slabší.“

Plzeňská rodačka ve Výzvě mluví i o tom, co ji mentálně pomohlo k vítězství v All England Clubu, proč se právě teď tak daří českému ženskému tenisu a jak funguje její osobní vztah s Tchajwankou Sie Šu-wej, se kterou v deblu získala wimbledonský pohár.

Podívejte se na celý pořad Výzva s Barborou Strýcovou.

Reklama

Související témata:

Doporučované