Hlavní obsah

Kometa chce obhájit mistrovský titul. Letos jí má pomoct i mladík Nečas

Kometa Brno jde do finále extraligy s jasným cílem: Obhájit titul.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Obhájce extraligového mistrovského titulu, Kometa Brno, chce uspět ve finále i letos. Do karet týmu trenéra Libora Zábranského hraje absence zraněného třineckého útočníka Martina Růžičky.

Článek

V loňském finále porazila Kometa Brno Liberec jasně 4:0 na zápasy a slavila vytoužený mistrovský titul. Letos si chce radost z vítězství extraligy užít i devatenáctiletý útočník Martin Nečas. Ačkoliv Kometě v play-off pomáhal i v předešlé sezoně, ve finále chyběl. Tehdejší trenér reprezentace do osmnácti let Václav Varaďa ho povolal do národního týmu. V letošním finále se oba muži setkají, avšak na rozdílných stranách. Zatímco Nečas bude chtít k sedmi bodům z letošní play-off přidat další, Varaďa bude z třinecké lavičky burcovat svůj tým jako hlavní kouč.

„Věřím, že Martin bude ve finále stejně platný jako v předchozích sériích,“ řekl hlavní kouč Komety Libor Zábranský. Sám Nečas přiznal, že je rád, že letos ho finále ligy nemine.

V cestě za obhajobou Kometě stojí Oceláři Třinec a především bratři Kovařčíkové a David Cienciala, kterým se výrazně dařilo jak proti Pardubicím, tak v semifinále proti Hradci Králové. Právě proti Východočechům už ale Třinci chyběl nejproduktivnější hráč základní části - Martin Růžička. Nyní je jasné, že se neobjeví ani ve finále, jelikož musel podstoupit operaci ramene.

„Je to šikovný hráč, víme, kolik měl bodů. Třinec ho využíval na přesilovky. Je to škoda pro něj, že nehraje. Ale nevím, zda je to výhoda pro nás. Zastoupili ho jiní hráči,” připomněl brněnský útočník Martin Zaťovič.

Reklama

Doporučované