Hlavní obsah

Kradl ženám intimní fotky z mailů a Facebooku. Dával je na erotické stránky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Hesla do e-mailových schránek a facebookových účtů prolamoval třicetiletý muž, jehož nyní dopadla policie. Soustředil se na ženy z celé republiky, a pokud narazil na intimní fotky, neváhal je vystavit na erotických stránkách.

Článek

Dostal se tak k účtům 170 žen. Policii třicetiletý muž z Českolipska po zatčení řekl, že jej hnala zvědavost a vše bral jako jistý druh adrenalinové zábavy, za což mu teď ovšem hrozí čtyři roky vězení.

„Obviněný od května roku 2014 po dobu zhruba tří let neoprávněně vnikal do e-mailových schránek a facebookových profilů různých osob, v drtivé většině žen. Měl překonávat bezpečnostní hesla a poškozeným měl zamezit vstoupit do jejich e-mailových schránek, stejně tak zbavit je přístupu k facebookovému profilu,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská. „Získané informace, včetně fotografií soukromého charakteru, měl dále různě užívat. V některých případech například fotografie umístil na erotické stránky, jindy komunikoval pod ‚zcizenou identitou‘, tedy z profilů poškozených, s jejich známými.“

Protože se dostal i k materiálům, na kterých byla nezletilá, je kromě jiného obviněn z výroby a jiného nakládání s dětskou pornografií.

Policie i v souvislosti s tímto případem radí lidem, aby se na internetu pohybovali s maximální opatrností. „Vždy je nutné přemýšlet, které informace zveřejňujeme, stejně tak fotografie a videa. Virtuální prostředí je velmi zrádné, neboť neumí zaručit stoprocentní zajištění soukromí, které očekáváte,“ dodala Štětínská.

Reklama

Doporučované