Hlavní obsah

Matce vzali desetiměsíční dítě. Bránila se, přišlo další absurdní rozhodnutí

Záhady Josefa Klímy: Matce vzali desetiměsíční dítě, místo nápravy přišlo další absurdní rozhodnutí. Který exministr se do kauzy po naší reportáži důrazně vložil? A jakou absurdní změnu do případu vnesl odvolací soud?Video: Josef Klíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Veliký divácký ohlas vzbudila reportáž o Markétě Doškové z Mohelnice, které loni na popud místního OSPODu odebrali desetiměsíčního synka Frederika.

Článek

Podle vyjádření lékařů se o něj do té doby vzorně starala. A rovněž všechna další vyšetření – psychologická, psychiatrická i test na drogy – neprokázala žádný důvod, proč by o něj neměla pečovat dál.

Dítě okresní soud svěřil na základě předběžného opatření rodině otce, který se ale ocitl ve vazbě pro podezření z drogových deliktů. Matka se posléze se synkem nesměla setkávat vůbec, takže ani o Vánocích ho neviděla.

Proč sociální pracovnice a posléze i soudkyně dospěly k rozhodnutí, které je v podobných případech nejen naprosto nezvyklé, ale jde i proti zásadám logiky?

Který exministr se do kauzy po naší reportáži důrazně vložil? A jakou – ještě daleko absurdnější změnu – vnesl do případu odvolací soud? Podívejte se na reportáž, která je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované