Hlavní obsah

Mě tahle práce opravdu baví, říká Daniel Stach

Hostem Ušáku Jaromíra Bosáka byl moderátor Daniel Stach.Video: seznam zprávy

 

Reklama

Jako kluk snil o tom, že bude patřit k těm nejlepším vodním slalomářům na světě. Viděl se na stupních vítězů na olympijských hrách i světových šampionátech. Dostal se až do juniorské reprezentace.

Článek

Nakonec se ale Daniel Stach vydal jinou cestou. Tak trochu náhodou se dostal do České televize. Přišel jen na krátkou návštěvu a už na Kavčích Horách zůstal. Stala se z něj velmi rychle jedna z nejdůvěryhodnějších tváří veřejnoprávní televize. I když se tomu na počátku bránil, stal se moderátorem pravidelného pořadu Hyde park civilizace. O tom, že si ve své profesi nevede špatně, svědčí celá řada ocenění, kterých se mu v minulých letech dostalo.

Daniel je jedním z televizních moderátorů, na němž od první minuty při setkání vidíte, že se nestaví před kameru proto, aby byl slavný. Jeho tahle práce prostě baví. I když to znamená hodiny a hodiny přípravy na každý díl Hyde Parku civilizace. Aby ne, když jako hosté přicházejí významní vědci, nezřídka i nositelé Nobelovy ceny. A to Daniel vystudoval sice dvě vysoké školy, ale ani VŠE ani FSV nejsou zaměřeny na vědy typu chemie, fyzika či kosmologie. Jako moderátor ale nemůžete nevědět, tedy nezbývá, než se dokonale připravit.

Věda je hlavní Stachův televizní obor. Ale kromě toho se stává i hostitelem velkých postav z jiné části společenského spektra. Je mnoho novinářů, kteří by udělali takřka cokoli proto, aby mohli vést rozhovor s Dalajlámou. Podaří se to jen nemnohým. Daniel je jedním z nich. V Ušáku prozradil, že dalajlámova návštěva se připravovala čtyři roky a původně se počítalo se třemi otázkami. Nakonec z toho byl regulérní velký rozhovor s velmi příjemným a milým mužem.

Na otázku, jestli věří v existenci mimozemských civilizací, odpovídá Dan ano. Podle jeho názoru je krajně nepravděpodobné, aby se v tak obrovském prostoru, kterým vesmír je, nikde jinde život neobjevil. Ale v novém díle Ušáku se dozvíte i mnoho dalšího.

Reklama

Doporučované