Hlavní obsah

Muž podezřelý z útoku na tenistku Kvitovou skončil ve vazbě

Tenistka Petra Kvitová.

Reklama

Rozhodnutí potvrdili bez dalších podrobností pracovníci soudu.

Článek

Okresní soud v Prostějově poslal do vazby muže, který je obviněn, že v roce 2016 napadl a vážně zranil tenistku Petru Kvitovou.

Jde o 54letého muže, který má podle médií za sebou drogovou minulost a už byl dříve policisty vyšetřován.

Rozhodnutí potvrdili bez dalších podrobností pracovníci soudu. Mluvčí Policejního prezidia Ivana Nguyenová ani Krajské státní zastupitelství v Brně, které případ dozoruje, nechtějí rozhodnutí soudu komentovat.

Podle informací ČTK se o vazbě pro podezřelého rozhodlo nejspíše mimo budovu soudu.

Manažer Petry Kvitové komentuje zadržení podezřelého muže:

Video: Seznam Zprávy

Kvitovou muž napadl na konci roku 2016. Pořezal ji na levé ruce, kterou hraje. Tenistka krátce po útoku necítila prsty, po několikahodinové operaci se jí cit do ruky vrátil, následky ale ponese do konce svého života.

Video: Reportáž o tom, jak bolel návrat slavné tenistky

Reportáž o tom, jak bolí návrat zraněné tenistky.Video: Aleš Černý

Na nejvyšší tenisovou úroveň se Kvitová vrátila v červnu 2017. Na antukovém French Open tehdy prošla do druhého kola. Díky povedenému vstupu do letošního ročníku se Kvitová vrátila mezi desítku nejlepších tenistek světa.

„Občas mám vlny. Někdy si tenis užívám a někdy tolik ne. Každopádně od chvíle, kdy jsem se k tenisu vrátila, je to lepší,“ řekla Kvitová minulý týden po návratu ze španělského Madridu, kde se po vítězném turnaji dostala na osmé místo žebříčku.

Reklama

Doporučované