Hlavní obsah

O2 se vyplácí, že nechali odejít zákazníky, co si dobíjí dvě stovky za půl roku

Rozhovor s redaktorem časopisu Forbes Ondřejem Vyhnanovským o výsledcích telekomunikační společnosti O2.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Největší tuzemský operátor O2 zvýšil tržby na 38 miliard korun, zisk mu ale klesl o 2,5 procenta na 5,45 miliardy korun. Firma ve zveřejněných loňských výsledcích jako jeden z důvodů uvádí nákup vysílacích práv.

Článek

„Výsledky O2 jsou víceméně pozitivní,” komentuje ve studiu Byznys zprávu O2 redaktor časopisu Forbes Ondřej Vyhnanovský.

Především sportovní přenosy zvýšily počet klientů televize O2 TV o třetinu na 758 tisíc. „A přesně to se pak O2 vrátí v zisku,” dodává.

Mobilní služby od O2 využívá přes pět milionů lidí či firem, pod smlouvou má společnost patřící většinově PPF Petra Kellnera 3,6 milionu klientů. Je to pět let, co Kellnerova společnost O2 koupila.

„Od nákupu PPF se společnost O2 výrazně změnila. Změnilo se myšlení, společnost se více začala orientovat na investorské prostředí,” říká Vyhnanovský.

Český telekomunikační trh se chystá na příchod 5G sítě. Co uživatelům přinese? To prozradil Ondřej Vyhnanovský. Celý rozhovor si pusťte nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované