Hlavní obsah

Opavská kulturní organizace připravuje v parku originální výstavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Opavská kulturní organizace připravuje v parku nedaleko centra města originální výstavu fotografií Pod rouškou. Snímky fotografů Ivo Žídka a Jana Langera zachycují trápení i radosti Čechů v čase karantény.

Článek

ČTK to dnes řekla mluvčí organizace Petra Špornová.

„Naše činnost se v současné době ve velké míře přesunula na sociální sítě, takže si lidé mohou naše výstavy i další práci prohlédnout alespoň virtuálně. Nicméně od začátku května nabídneme zájemcům dokumentární sociálně-fotografický projekt Ivo Žídka a Jana Langera v exteriéru,“ řekla k výstavě ředitelka organizace Marcela Mrozková Heříková.

Fotografický soubor Pod rouškou zachycuje trápení i radosti Čechů v čase karantény, kdy všechny spojila rouška a stala se fenoménem současné doby. Právě rouška je společným jmenovatelem všech 32 fotografií, na nichž mohou lidé nalézt třeba svého souseda, kolegu, člena rodiny nebo i sami sebe. Fotografie Žídek a Langer pořídili v období od 26. března do 16. dubna.

„Projekt zachycuje komplikovanou dobu koronaviru, kterou každý prožívá po svém a vyrovnává se s řadou neznámých situací. Jednotlivé snímky s křestními jmény lidí zachycují například seniora, mladou ženu, psycholožku nebo cizince žijícího v Česku, prostě jakýsi vypovídající vzorek populace. A za těmito jednotlivými tvářemi se pod rouškami skrývají silné lidské příběhy, které se podařilo zachytit,“ dodal dramaturg a kurátor Opavské kulturní organizace Jan Kunze.

Výstava fotografií na exteriérových panelech v Sadech Svobody před Obecním domem v Opavě potrvá do 5. července a vstupné je zdarma.

Reklama

Doporučované