Hlavní obsah

Horký den na dálnicích. Rozčilení řidiči volali policii, proč nic nedělá

Reportér Jaroslav Gavenda se snaží projet kolonou na „jihočeské" dálnici D4.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Na dálnici D4 vznikla kolona u Mníšku pod Brdy. Na D1 auta zastavila v obou směrech.

Článek

Dopravní experti sice varovali před prvním prázdninovým víkendem, první větší test trpělivosti řidičů však přišel opožděně - o svátečních dnech, které rozdělily první červencový týden.

Na řadě míst se na dálnicích vytvořily mnohakilometrové kolony a řidiči dávali podle policejní mluvčí Marcely Pučelíkové rozladění z dlouhých prostojů najevo přímo policistům. Pučelíková agentuře ČTK řekla, že policie zaznamenala zvýšený počet telefonátů, v nichž jí řidiči vyčítali, že problémy neřeší.

„Chtěla bych apelovat na řidiče, že pokud je někde omezen provoz, nemá to na svědomí policie a těžko s tím něco udělá," uvedla mluvčí. Podle ní není vhodné, aby řidiči policii těmito telefonáty zatěžovali. Lepším řešením je, aby se řidiči obrátili na speciální linku zřizovanou Ředitelstvím silnic a dálnic, dodala.

Jednu ze svátečních kolon ukazuje v úvodním videu také reportér Seznamu Jaroslav Gavenda, který cestoval po „jihočeské" dálnici D4 směrem na Příbram. Auta zde ve středu dopoledne jen popojížděla kolem Mníšku pod Brdy, znovu se zastavila těsně před Příbramí.

„Na trase dálnice D4 z Prahy do Příbrami očekávejte minimálně hodinové zpoždění," hlásil.

Na dálnici D1 ve Středočeském kraji pak provoz během prvního červencového svátku komplikovala dvě omezení, a to v úseku mezi 34. a 41. kilometrem a dále v úseku mezi 49. a 56. kilometrem. Dálnice je v těchto místech svedena pouze do jednoho pruhu pro každý směr.

Kvůli tomu se tvořily několikakilometrové kolony, ve kterých řidiči čekali několik desítek minut.

Provoz kolem desáté dopoledne navíc zkomplikovala nehoda čtyř osobních automobilů na 41. kilometru ve směru na Prahu. Na 32. kilometru ve směru na Brno zase provoz blokovalo auto s defektem.

„Řidiči se musí obrnit trpělivostí a případně volit jinou trasu nebo jiný den cesty," dodala Pučelíková.

Reklama

Související témata:

Doporučované