Hlavní obsah

Otce zná každý, dědit ale bude ona. Dcera Josefa Mašína se vrátila na rodný statek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Dcera Josefa Mašína se vrátila na statek do Česka, který rodině vrátil stát. Jaké to pro ní je, ukazuje video.Video: Jaroslav Gavenda

 

Sandra Mašínová poskytla rozhovor během návštěvy rodinné usedlosti na Kolínsku, která jí nyní připadne jako dědictví.

Článek

Sandra Mašínová na rozdíl od svého otce do České republiky jezdí. A to hlavně kvůli své tetě Zdeně Mašínové, která letos uspěla u soudu a zajistila tak rodině vrácení rodinného statku v Lošanech na Kolínsku.

Pro úplnost, Josef Mašín má dcery dvě. Kromě Sandry ještě Barbaru. V Česku ale nejsou moc známé. To se ale mění, protože budou po svém otci a strýci dědit podíly v Lošanech. Statek s polnostmi tak bude vlastnit zanedlouho Zdena Mašínová a její dvě neteře.

Sandra Mašínová v exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy řekla, že o útěku svého otce spolu s bratrem z Československa ví, protože jí o tom její otec říkal už v dětství. Co se týče vráceného rodinného majetku, je Sandra Mašínová připravená se o statek starat.

Zajímavostí je, že dcery Josefa Mašína jsou jediné pokračovatelky rodu. Ctirad Mašín zemřel v USA v roce 2011 a neměl nikdy děti, stejně jako sestra Zdena Mašínová.

Doporučované