Hlavní obsah

Poslední zpráva policie: Útočník držel Kvitové nůž pod krkem. Unikl všem kamerám

Jak policie pátrala po útočníkovi, který napadl tenistku Petru Kvitovou.Video: Nohl Radek

 

Reklama

Policejní dokument popisuje, že pátrání po pachateli činu na slavnou českou tenistku bylo obsáhlé a důkladné. Policie prověřila stovky podezřelých.

Článek

Útočník, který napadl a pořezal na ruce českou tenistku Petru Kvitovou, už skoro rok prchá před policií.

Policie již případ odložila. Seznam nyní získal dokument, který popisuje, že pátrání bylo obsáhlé a důkladné.

Uvádí se v něm například, že policie prověřila stovky možných podezřelých. Vyšetřovatelé přitom nepátrali jenom v České republice, ale také na mnoha místech v zahraničí.

Útočník se do bytu Petry Kvitové v Prostějově dostal pod záminkou. Tvrdil, že jde udělat revizi kotle.

Kvitová mu v koupelně ukázala, kde má ohřívač vody. Muž využil situace, kdy se tenistka k útočníkovi otočila zády. V ten moment jí dal nůž na krk. Kvitová se bránila a muž ji pořezal na levé ruce. Právě v ní drží tenistka raketu.

Kvůli tomuto zranění pak podstoupila náročnou operaci a nemohla přes pět měsíců hrát tenis.

Po činu se rozběhlo rozsáhlé vyšetřování. Policie útočníka hledala v ubytovnách, restauracích nebo na nádraží. Vyslýchala také taxikáře, kteří kolem místa útoku projížděli. Na policii museli rovněž blízcí Kvitové, u kterých vyšetřovatelé zjišťovali, jestli nemají něco s činem společného.

Vyšetřovatelé získali také řadu kamerových záznamů. A to nejen z okolí domu Kvitové, ale třeba i z autobusových zastávek, policejních aut nebo i od náhodných řidičů projíždějících kolem. Pachatel ale na žádném záběru nebyl.

Policisté prověřovali rovněž alibi řady podezřelých, kteří se v minulosti dopustili stejného činu. Pátrali po nich nejen v Česku, ale také v sousedních zemích. „Ani tyto úkony ovšem doposud nevedly ke zjištění totožnosti pachatele činu,“ píše se v policejním dokumentu.

Policie tak případ Kvitová formálně uzavřela. Definitivní tečka to ještě není. Vyšetřovatelé uvádí, že nové poznatky budou dál prověřovat.

Reklama

Doporučované