Hlavní obsah

Při raziích v Brazílii zadrželi na 700 lidí podezřelých z vražd

Foto: Shutterstock.com

Reklama

Více než 700 lidí podezřelých ze spáchání nebo plánování vražd zadržela dnes brazilská policie v rozsáhlé operaci po celé zemi. S odvoláním na tamní úřady o tom informovala agentura AFP. Na zásahu se podílelo zhruba 5000 policistů.

Článek

V Brazílii bylo loni každý den zavražděno v průměru 175 lidí, což je sedm vražd za hodinu, uvedla nedávno ve své statistice brazilská nevládní organizace. Celkem se obětí vraždy loni stalo 63 880 lidí, to je asi o tři procenta více než v roce předchozím.

Během dopoledne místního času bylo dnes v 17 státech Brazílie zadrženo 643 dospělých osob a 61 mladistvých. Počet zadržených ale podle brazilských úřadů zřejmě ke konci dne ještě vzroste. Policie také zabavila zhruba 30 kusů zbraní.

Většina ze zadržených je podezřelá ze spáchání zločinů na ženách. Mezi 63 880 oběťmi vražd v loňském roce bylo více než 4500 žen.

Na vysoké kriminalitě se v Brazílii podílí zejména organizovaný zločin a boj drogových gangů o ovládnutí území. Vzrostl ale také počet lidí, kteří zemřeli při zásazích policie proti organizovanému zločinu.

Reklama

Související témata:

Doporučované