Hlavní obsah

Příjmení potomka Meghan a Harryho je známé, jaké ale bude jeho křestní jméno?

Lidé tipují jméno prvního potomka vévody a vévodkyně ze Sussexu.Video: AP

 

Reklama

Jaké jméno dostane příští královský potomek, zatím není veřejné. Internet je tak plný spekulací, jak manželé Harry a Meghan své první dítě pojmenují. Nejčastěji se skloňují jména Alice a Philip. O příjmení je už rozhodnuto.

Článek

Vzápětí po oznámení, že ostře sledovaný pár Harry – Meghan čekají své první dítě, se vyrojily spekulace, jak se bude potomek jmenovat. Podle britského deníku Daily Telegraph jsou nejčastěji zmiňována jména Alice pro holčičku a Philip pro chlapce. Padají také jména Mary, Alžběta či Viktorie a pro chlapce Philip, Frederick, Charles, Arthur, Edward či James.

Harryho starší bratr William a jeho choť vévodkyně Kate už mají tři děti – prince George, princeznu Charlotte a prince Louise. Všichni tři používají příjmení Cambridge (starší dva například ve školkách a školách), protože jejich rodiče mají titul vévoda a vévodkyně z Cambridge.

Podle stejného klíče bude mít příští královské miminko příjmení Sussex, protože jeho rodiče získali po svatbě od královny tituly vévoda a vévodkyně ze Sussexu.

Například princezny Eugenie či Beatrice dříve používaly příjmení Yorková po svém otci princi Andrewovi, vévodovi z Yorku. A i princové William a Harry byli v armádě známí pod jménem Wales po svém otci princi z Walesu.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu jsou nyní na své první velké zahraniční cestě od květnové svatby. Během 16 dní navštíví Austrálii, Nový Zéland a souostroví Fidži a Tonga.

Od australského generálního guvernéra Petera Cosgrovea, který zastupuje britskou královnu, a jeho ženy Lynn dostali pro dítě první dárek – plyšového klokana s mládětem v kapse a miniaturní verzi tradičních australských válenek z ovčí kůže, napsal zpravodajský server BBC News.

Vše, co vás zajímá o britské královské rodině, v Mapě Jiřího Hoška.Video: Hošek, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované