Hlavní obsah

Hollywoodský herec John Malkovich vystoupí v červenci v Kroměříži

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Hollywoodský herec John Malkovich vystoupí v červenci příštího roku v Kroměříži ve hře The Music Critic. Představení, v němž osmašedesátiletý umělec ztvárňuje zatrpklého hudebního kritika, se uskuteční 26. července.

Článek

Hrát se bude pod širým nebem v Podzámecké zahradě, sdělili dnes ČTK zástupce pořadatelů a ředitel Správy Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži Jiří Uhlíř.

Autor hry Alexej Igudesman stvořil podle pořadatelů jízlivý mix nejhorších hudebních kritik, které byly o řadě největších hudebních děl za poslední staletí napsány. „John Malkovich, vybavený frivolní hrou hudebních urážek, vklouzne do role zlého kritika, jenž věří, že hudba Beethovena, Chopina, Prokofjeva a dalších velikánů je únavná a ponurá,“ uvedli organizátoři představení. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Divadelní hra The Music Critic bude uvedena v původním znění, tedy v anglickém jazyce. Do češtiny bude tlumočena prostřednictvím titulkovacího zařízení. Představení je podle Uhlíře jedním z vrcholů příští kulturní sezony na zámku v Kroměříži. Za další lze považovat plánované vystoupení ukrajinského tanečníka Sergeje Polunina, který se v Podzámecké zahradě představí v tanečním dramatu Rasputin o tři dny dříve.

Američan John Malkovich je uznávaným hercem, režisérem, divadelním výtvarníkem a producentem. Hrál ve více než 70 filmech a je držitelem několika významných cen. Dvakrát byl nominován na Oscara. Na 44. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech získal cenu Křišťálový globus za svůj celoživotní přínos oboru kinematografie.

Reklama

Související témata:
John Malkovich

Doporučované