Hlavní obsah

Kroměříž postaví cyklostezku mezi místními částmi Kotojedy a Vážany

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížská radnice v letošním roce plánuje stavbu cyklostezky mezi místními částmi Kotojedy a Vážany.

Článek

Odhadované náklady jsou zhruba 9,5 milionu korun, přibližně 7,6 milionu korun z této částky však pokryje dotace z evropských fondů. V dnešní tiskové zprávě to uvedl mluvčí radnice Jan Vondrášek.

Zhruba 500 metrů dlouhá stezka pro chodce i cyklisty bude začínat u železničního přejezdu mezi Kotojedy a Vážany, povede kolem silnice a skončí v Lesní ulici ve Vážanech, a to asi 65 metrů za vjezdem do domova pro seniory. Součástí smíšené stezky bude dřevěná lávka přes říčku Kotojedku a také odpočinkové místo s mobiliářem.

„Jedná se o další projekt, na který se nám podařilo získat významné dotační prostředky. Díky tomu propojíme obě místní části a chodci i cyklisté se budou moci mezi nimi pohybovat bezpečně,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný (ANO).

Podle vedoucího radničního odboru investic Libora Pecháčka vyhlásí město v příštích týdnech výběrové řízení na zhotovitele, aby bylo po zimě možné stavbu zahájit a do konce roku 2024 udělat a zkolaudovat. Chodci i cyklisté poté už nebudou muset chodit nebo jezdit po silnici a snáze se dostanou do Vážan nebo v opačném směru do Kotojed a do areálu Hvězda.

Na letošek plánuje Kroměříž investice za 269,5 milionu korun. Nejnákladnější by měla být první etapa rekonstrukce plaveckého bazénu za 50 milionů korun. Na zahájení novostavby pro chráněné bydlení v Pavlákově ulici vyčlenilo město 20 milionů korun, stejně jako na stavbu domova se zvláštním režimem v lokalitě Račín. O milion korun méně bude stát přestavba bývalé kotelny na sídlišti Zachar na centrální spisovnu městského úřadu.

Reklama

Doporučované