Hlavní obsah

Režisérka Irena Pavlásková natáčí film Vánoční příběh

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V těchto dnech vzniká nový film Vánoční příběh režisérky a scenáristky Ireny Pavláskové. Na snímku pracuje v Praze, ale část natáčela také například v Jizerských horách.

Článek

V komedii, odehrávající se během Štědrého dne, několik hrdinů prožije nevšední a nezapomenutelné svátky. V hlavní roli se objeví Karel Roden. Film by měl mít premiéru letos 18. listopadu. ČTK o tom za distribuční společnost CinemArt informovala Gábina Vágner.

„S producenty jsme si hodně povídali o pojetí filmu a o tom, jak by měl vyznívat. Měli jsme jasno, že to bude příběh několika hrdinů různých věkových skupin, charakterů i temperamentů. A že to nebude žádná přesládlá limonáda, i když všechno dospěje ke šťastnému konci,“ uvedla Pavlásková, která si k práci na scénáři přizvala kolegy Rudolfa Merknera a Marka Matouška.

Roden ztvárňuje postavu prostořekého politika, jeho matku, slavnou herečku, hraje Jiřina Bohdalová. V příběhu se politikův šéf v podání Hynka Čermáka a jeho žena Jana Plodková ocitnou v bizarní situaci, která hrozí krachem manželství. V dalších rolích se představí Jaroslav Plesl, Máša Málková, Anna Fialová, Vladimír Polívka, Jan Nedbal, Václav Neužil, Jitka Sedláčková a Pavel Kříž. Podle vlastních slov se poprvé po 30 letech postaví před kameru v komediální poloze duo Jiří Lábus a Oldřich Kaiser.

Jde o osmý film Pavláskové. Jejím předchozím snímkem byl v roce 2019 film Pražské orgie, jehož scénář napsala podle novely loni zesnulého amerického spisovatele a držitele mnoha významných cen Philipa Rotha. Za svoje filmy získala Pavlásková řadu významných ocenění, její snímky se těší i divácké návštěvnosti. Její snímek Fotograf byl druhým nejnavštěvovanějším českým filmem roku 2015.

Reklama

Doporučované