Hlavní obsah

Špekáčky skoro bez masa. Globus přestává prodávat výrobek z koncernu Agrofert

Test špekáčků koncernu Agrofert pro pořad televize Stream.cz A DOST!Video: Jan Tuna, Stream

 

Reklama

Špekáčky koncernu Agrofert obsahují nejméně masa ze všech výrobků zkoumaných v rámci pořadu Stream.cz A DOST! Po kuřecích prsou se salmonelou jde o druhé odhalení nekvalitního výrobku Agrofertu během týdne.

Článek

Po odvysílání pořadu Stream.cz  A DOST! přestal řetězec Globus odebírat špekáčky značky Krahulík z koncernu Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše.

Testy prokázaly, že špekáčky obsahují zdaleka nejméně masa ze všech zkoumaných výrobků. Deklarovaný podíl 55 procent masa obsahovaly až po připočtení desetiprocentní odchylky. Navíc v nich testy odhalily nejmenší množství libového masa.

Zmíněné špekáčky na rozdíl od jiných neobsahují vůbec žádné hovězí, které se obvykle k vepřovému masu přidává. Obsahují také dvacet různých aditiv včetně barviva, tedy nejvíc ze všech testovaných výrobků.

A DOST!

Pusťte si celý pořad A DOST! o testech, které odhalily nekvalitní špekáčky z koncernu Agrofert.

Globus okamžitě zareagoval a přestal špekáčky odebírat. Vedoucí externí komunikace Globusu Pavla Hobíková k tomu uvedla, že chce firma prodávat kvalitní výrobky.

„Máme zatím tuto informaci pouze od vás, je pro nás novinkou, že by obchodní řetězec měl stahovat z prodeje naše výrobky. Chceme se k tomu postavit čelem, ale opakuji, že informace mám pouze od vás,“ reagoval mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

Na otázku, zda chce komentovat výsledek testu, pokud jde o složení špekáčků, dodal: „Pro nás je důležité, že špekáčky vyhověly normám. Každý výrobek má svého zákazníka. Jsou výrobky drahé, ale pak i pro ty, kteří dávají přednost nižší ceně.“

Testovaný výrobek od jedné z firem koncernu Agrofert byl pátý nejdražší ze všech, které pořad A DOST! zkoumal.

Během krátké doby je to už druhý problém s kvalitou výrobků koncernu Agrofert. Nedávno v testech spotřebitelské organizace dTest propadla kuřecí prsa značky Vodňanské kuře. Tři z pěti zkoumaných vzorků obsahovaly salmonelu.

Před časem také testy odhalily v gothajském salámu firmy Krahulík koncernu Agrofert o 15 procent méně masa, než kolik stálo na obalu. Makro tehdy „gothaj“ stáhlo z prodeje.

Reklama

Související témata:
Špekáčky

Doporučované