Hlavní obsah

Střelba na floridské střední škole: nejméně 17 mrtvých a množství zraněných. Útočil vyloučený student

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Z floridské školy je hlášena střelba, policie už střelce zatkla.Video: AP

 

Po střelbě na floridské střední škole hlásí policisté nejméně 17 obětí. Patnáct osob je zraněných. Střelec je podle kanceláře šerifa ve vazbě.

Článek

Americká policie zasahovala proti střelci na střední škole v městě Parkland na Floridě. CNN s odvoláním na šerifa Scotta Israela uvedla, že zemřelo 17 lidí, někteří postřelení v nemocnici, většina ale už v areálu školy.

Dlouho byla oficiálně potvrzena jen jedna oběť, o více ale mluvili představitelé školy i floridský senátor Bill Nelson.

Policie již dříve oznámila, že útočník je běloch v tmavočervené košili či tričku. V záběrech zveřejněných CBS policie zatýkala muže v červeném tričku. List The Miami Herald uvedl, že policie už střelce identifikovala jako devatenáctiletého Nicolase Cruze, bývalého studenta školy. Cituje učitele matematiky Jima Garda: „Myslím, že ho škola měla na radaru, minulý rok s ním byly problémy, vyhrožoval studentům. Byl vyloučen.“

Počty zraněných se stále různí, místní média hovoří o zhruba dvou desítkách zraněných, agentura AFP s odvoláním na hasiče v televizi CBS Miami píše o 20 až 50 zraněných.

Kancelář šerifa v Browardu na svém twitterovém účtu uvedla, že střelec je ve vazbě. Prostřednictvím sociální sítě následně potvrdila 14 zraněných. Převáženi jsou do nedalekých nemocnic.

Místní nemocnice v neděli v noci potvrdily 15 zraněných. Pět z nich bylo v ohrožení života, deset má lehčí zranění.

Policejní oddělení v Coral Springs na svém twitterovém účtu uvedlo, že budova školy je uzavřena a studenti s učiteli, kteří ve školní budově zůstali, mají do příchodu zůstat zabarikádovaní.

Televizní záběry ukázaly nejméně jednoho zraněného ošetřovaného v záchranném voze a řadu dalších zraněných, o které se záchranáři starali přímo na ulici.

Související témata:

Doporučované