Hlavní obsah

Tak trochu jiný Ronaldo. Bronzový a k nepoznání. Svět se směje bustě fotbalové hvězdy

Z Ronaldovy busty si lidé na internetu dělají legraci.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Ve Funchalu, hlavním městě ostrova Madeira, už stojí jedna jeho kontroverzní socha. Také tu je Ronaldovo muzeum a pojmenovali po něm hotel.

Článek

Portugalec Cristiano Ronaldo je nejlepším fotbalistou světa, vyhrál mistrovství Evropy, Ligu mistrů, španělskou a anglickou ligu. Do své úctyhodné sbírky přidal nově i letiště.

Portugalské město Funchal na ostrově Madeira pojmenovalo mezinárodní terminál právě po svém nejslavnějším rodákovi. Veřejnost ale než přejmenování letiště zaujala busta, která - kulantně řečeno - není portugalské ikoně zrovna podobná.

Ronaldo nebo Quinn?

Sociální sítě zareagovaly jako vždy tvořivým způsobem. Uživatelé se pokoušeli různě pozměnit Ronaldův obličej tak, aby odpovídal bronzovému ztvárnění. Busta je podle příspěvků na Twitteru daleko podobnější archivním fotkám mladšího Ronalda, ještě před startem jeho hvězdné kariéry, než současné módní ikoně.

Umělecké dílo pak podle fanoušků nepřipomíná ani tak útočníka Realu Madrid, jako bývalého irského fotbalistu Nialla Quinna.

Bustu odhalili prezident Marcelo Rebelo de Sousa a předseda vlády António Costa. Na bronzové podobizně pracoval místní sochař Emanuel Santos 15 dní. Zhruba v polovině práce ukázal výsledek místním představitelům a dostal zelenou k dokončení busty, napsala agentura AP.

Letiště má v Belfastu už George Best

Ronaldo už ve Funchalu jednu sochu má. Od roku 2014 stojí na pobřežní promenádě, ale ani v tomto případě se příliš nepovedla. Fotbalový velikán si je sice o trochu podobnější, ale pozornost spíše přilákala velikánská věc v jeho trenýrkách.

Ve Funchalu stojí už Ronaldovo muzeum nebo hotelový resort. Kapitán portugalské reprezentace ale není prvním fotbalistou, po kterém bylo pojmenováno letiště. V severoirském Belfastu přistávají cestující od roku 2006 na letišti bývalého hráče Manchesteru United George Besta.

Reklama

Související témata:
Quinn
Funchal

Doporučované