Hlavní obsah

Top Fotbal: Messiho hvězdná sezona v číslech

Magazín Top Fotbal ze španělské La Ligy.Video: Daniel Andrisák

 

Reklama

Španělská La Liga už je u konce a fotbal na jihu Evropy tak ulehl k letnímu spánku. Šampionem jedné z nejlepších ligových soutěží je Barcelona, naopak hvězdný Real Madrid zažil nejhorší sezonu za poslední roky. Připomeňte si s námi ty nejlepší okamžiky uplynulé sezony v magazínu Top Fotbal v úvodním videu.

Článek

Španělsko letos zažilo další povedenou sezonu. Stěžovat si nemůže hlavně Barcelona, minimálně co se ligové soutěže týče. Katalánci obhájili triumf z loňské sezony, a zvýšili tak svůj počet ligových titulů na číslo 26. Na nejúspěšnější tým španělské historie Real Madrid Barceloně chybí 7 titulů.

Katalánci sezonu zvládli s velkým přehledem a triumf v soutěži si zajistili už tři kola před koncem, kdy porazili 1:0 Levante. Jak je již zvykem, hlavním tahounem letošních mistrů byl Lionel Messi. Argentinec postavil základ ligovému triumfu z 36 vstřelených gólů a k tomu přidal i 13 asistencí. Díky famózním výkonům zároveň ovládl tabulku střelců a společně s Pablem Sarabiou i pořadí nejlepších nahrávačů.

Na celý díl magazínu TOP FOTBAL se můžete podívat zde:

Oči pro pláč a prázdné ruce měli naopak v Madridu, hlavně tedy na stadionu Santiaga Bernabéua. Bílý balet letos zažil nejhorší sezonu za poslední roky a ukázalo se, jak důležitý byl pro tým Cristiano Ronaldo. V jeho nepřítomnosti totiž Real Madrid vyhrál jen jedinou trofej, a to ještě světem nepříliš uznávané mistrovství světa klubů. Pro Madridisty s odchodem největší hvězdy tak skončila veleúspěšná éra, královský klub totiž po třech letech neslavil triumf v Lize mistrů a třetí místo v lize situaci také rozhodně nijak nevylepšilo.

Naději na zlepšení ale fanoušci Realu Madrid rozhodně mají. Po návratu Zinédina Zidana na lavičku Bílého baletu se v Madridu blýská na lepší zítřky. Tím spíš, když prezident klubu Florentino Pérez na léto chystá velké nákupy.

Na novou situaci si budou zvykat také na stadionu Wanda Metropolitano. Atlético Madrid totiž do příští sezony vstoupí bez své největší hvězdy Antoina Griezmanna. Útočník před nedávnem totiž oznámil, že v příští sezoně už nebude oblékat červenobílý dres a přestoupí do jiného klubu.

Ještě smutnější konec sezony než madridské celky ale zažily kluby z Vallecana, Huescy a Girony. Ty totiž odehrály poslední zápasy ve španělské nejvyšší soutěži a o svůj návrat mezi smetánku budou muset bojovat v příští sezoně ve druhé lize. Naopak již jistý postup má 3 kola před koncem druhé ligy Osasuna, která se do La Ligy vrací po dvou sezonách.

Reklama

Doporučované