Hlavní obsah

Toyota dodala dalších 190 hybridů službě pro sdílení aut Anytime

Ilustrační foto.

Reklama

Automobilka Toyota dodala v Česku dalších 190 vozů službě pro sdílení aut Anytime. Celkový počet toyot ve flotile firmy se zvýšil na 500.

Článek

Nově jde o 120 aut Toyota Corolla Combi a 70 Toyota C-HR s hybridním pohonem.

Největší carsharingovou službou v Česku je v současnosti česká společnost Car4Way, která je dceřinou společností Louda holdingu, největšího prodejce vozů Škoda v ČR. Působí v Praze a Brně a nonstop poskytuje 1100 automobilů značky Škoda. Další služba GreenGo vsadila na elektromobily VW e-up!, kterých má přes 100. Služba HoppyGo pak zajišťuje sdílení aut od lokálních majitelů.

Anytime využívá v Česku výhradně toyoty. V předchozích dodávkách šlo o menší hybridní modely Toyota Yaris a Toyota Corolla Hatchback, které dokáží jezdit až 70 procent času v městském provozu čistě na elektrický pohon.

Toyota v prvním pololetí zvýšila prodej nových osobních a lehkých užitkových vozů o 27 procent na 5823 vozů. To je dosud nejlepší výsledek za šest měsíců. Značka se zároveň posunula na čtvrté místo na trhu. Prodej firmám tvoří již 70 procent z celkových letošních prodejů značky.

Anytime carsharing od svého vstupu na trh před dvěma lety již realizoval více než 670.000 pronájmů, během kterých lidé najeli celkem 7,1 milionu kilometrů, 52 procent z toho na elektřinu díky hybridnímu pohonu.

Reklama

Související témata:

Doporučované