Hlavní obsah

U Vídně a Madridu došlo k železničním nehodám. V Rakousku jsou některá zranění vážná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

K nehodám došlo u rakouského Klosterneuburgu a ve španělském Alcalá de HenaresVideo: AP

 

Reklama

V rozmezí několika hodin bouraly v Rakousku a Španělsku vlaky. Příčina nehody u Vídně zatím není známá. Poblíž Madridu pomalu jedoucí souprava nedobrzdila.

Článek

Poblíž města Klosterneuburg nedaleko Vídně se v pátek z dosud neznámých příčin srazily dva osobní vlaky. Zraněno bylo osm lidí, z toho čtyři středně těžce a čtyři lehce, informoval podle agentury APA rakouský ministr dopravy Norbert Hofer.

Při srážce se převrátily dva vagony a v obou soupravách uvázlo několik pasažérů. Zaklíněni ale podle všeho nebyli. K nehodě došlo kolem 17:50. Na místě zasahovalo mnoho záchranářů. Kromě sanitek byly v akci i dva vrtulníky.

Podle mluvčího rakouských drah (ÖBB) Christophera Seifa se srazil regionální expres s příměstským vlakem. „Domníváme se, že příčinu je třeba hledat v lidské chybě, nikoli v technické poruše. Ale to se bude v příštích dnech ještě ověřovat,“ řekl nový ministr dopravy Hofer a poděkoval záchranářům. APA předtím s odvoláním na mluvčího dolnorakouských hasičů Franze Respergera uvedla, že příčina kolize je neznámá.

U Madridu nedobrzdila souprava na nádraží

O několik hodin dříve došlo k železničnímu neštěstí nedaleko Madridu. Při tom se zranilo na 40 lidí, z toho dva vážně. Dvoupodlažní vlak na slepé koleji nedobrzdil a narazil do zarážedla ve městě Alcalá de Henares, informovala agentura DPA.

Mnoho lidí bylo ošetřeno s lehčími zraněními, jako jsou pohmožděniny a šok, informovaly místní úřady. Podle železniční společnosti Adif jela souprava pomalu.

Podrobnější okolnosti nehody zatím nebyly objasněny. Test na omamné látky a alkohol u strojvůdce přinesl negativní výsledek, řekl starosta města Alcalá Javier Rodríguez Palacios španělské agentuře Europa Press.

Španělský ministr dopravy Iňigo de la Serna se podle vlády okamžitě vydal na místo nehody, aby si tam udělal obrázek o situaci. Okolí místa nehody bylo policejně uzavřeno. Místní železniční doprava se potýká se zpožděními.

Reklama

Související témata:

Doporučované