Hlavní obsah

V Praze zkolabovala doprava. Řidiči na okruhu stojí i víc než hodinu

Kvůli požáru v tunelu Lochkov se zastavila doprava na pražském Městském okruhu. Řidiči vjeli do centra a doprava zkolabovala.

Reklama

Článek

Před šestou ranní vyjížděli pražští hasiči k požáru nákladního auta v tunelu Lochkov. Policie tunel uzavřela a dopravu začala odklánět do města. Ve směru na Ruzyň řidiči sjíždí na desátém kilometru okruhu u Zbraslavi, ve směru na Brno sjíždí na exitu číslo šestnáct u Slivence.

Automobily odkloněné z Městského okruhu začaly křižovat metropoli jejím centrem, a tak se zejména v západní části města vytvořily na mnoha místech nestandardně dlouhé kolony. Například na Plzeňské stávají v ranní špičce auta ve směru do centra běžně od Kotlářky, dnes se zastavila o čtyři kilometry dřív - už před Bucharovou ulicí, která Plzeňskou křižuje pod motolskou nemocnicí.

Řidiči tak v kolonách stojí o zhruba půlhodinu déle, než je obvyklé. Podobně se zdrží i řidiči, kteří do města vjíždějí ve směru od Příbrami.

„Je to dopravní kolaps. Pracujeme na zobousměrnění jednoho tunelu, ale zatím nedokážu říct, kdy se kolony rozjedou," komentoval situaci mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Doporučované