Hlavní obsah

Vítkova CPI předala část správy budov. Chce se víc zaměřit na investice

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Miliardář Radovan Vítek.

Reklama

Realitní skupina CPI Radovana Vítka prodala většinový podíl tzv. facility managementu firmě M2C, která poskytuje služby ostrahy, údržby a úklidu.

Článek

Realitní skupina CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, předala část svého vedení firmě M2C, jež poskytuje služby ostrahy, údržby a úklidu. Prodala jí většinový podíl takzvaného facility managementu, který zahrnuje například údržbu, správu nebo provoz budov. Pod M2C přejdou zároveň zaměstnanci z dosavadní divize facility managementu. CPI to v pondělí sdělila v tiskové zprávě.

„Tento krok souvisí s naší dlouhodobou strategií, jejímž cílem je soustředit se na hlavní odvětví našeho podnikání, mezi než patří zejména investice do rozvoje nemovitostního portfolia, jeho development a strategické řízení. V případě odborných činností, které bezprostředně nesouvisí s těmito obchodními cíli, chceme blízce spolupracovat se společnostmi, pro které tyto činnosti představují jejich hlavní zaměření,“ uvedl výkonný ředitel CPI Property Group Zdeněk Havelka.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Švýcarsku, Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Provozní zisk EBITDA firmě loni do konce září meziročně vzrostl o 15 procent na 257 milionů eur (6,73 miliardy korun). Hodnota nemovitostního portfolia skupiny v porovnání s koncem předloňského roku vzrostla o osm procent na 9,9 miliardy eur (259,3 miliardy korun).

Reklama

Doporučované