Hlavní obsah

Vlevo dole: Běž nás prodat do hospody, mobilizuje v závěru kampaně opozice

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Opoziční lídři ve finále kampaně mobilizují voliče v debatách, na náměstích i na sociálních sítích.

Reklama

Článek

Do voleb zbývají dva dny a strany se pokoušejí na poslední chvíli mobilizovat voliče. Co dělají v cílové rovince tři adepti na premiéra, je téma pro aktuální Reaktor, předvolební spin-off podcastu Vlevo dole.

Největší ofenzivu rozjela koalice Spolu. Lídr Petr Fiala stále jede kontaktní kampaň a koalice burcuje své příznivce, aby sami přesvědčili co nejvíc nových voličů.

„Vyzývají lidi, ať pošlou SMS zprávy známým, ať jdou přesvědčovat kamarády do hospody nebo ve volném čase roznesou letáky. Což je vlastně chytré, protože lidé se nakonec hodně rozhodují třeba podle toho, co si řeknou se známými,“ popisuje Václav Dolejší.

Koalice PirStan bude zas voličům na poslední chvíli posílat dopisy, hodně sází taky na předvolební debaty. Do té středeční na ČT pošle Víta Rakušana, do čtvrteční na Nově Ivana Bartoše.

„Ústupek ČT, že jejich debata bude už ve středu, této koalici nemůže dělat radost. Rakušan by byl asi lepší pro novácké publikum, jenže do úplně poslední debaty nelze poslat nikoho jiného než kandidáta na premiéra,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

A Andrej Babiš? Ten odjel na summit do Slovinska. Za prvé tam nemusí odpovídat na nepříjemné otázky ohledně Pandora Papers, za druhé z toho vyrazil pěkných pár foteček se světovými státníky.

Měl by Ivan Bartoš po Andreji Babišovi hodit v televizní debatě pultíkem? Chcete vidět Markétu Pekarovou Adamovou jako Trinity z Matrixu? Poslechněte si Reaktor, kterým před volbami doplňujeme pravidelné epizody podcastu Vlevo dole.

A nezapomeňte hlasovat v naší předvolební tipovačce!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované