Hlavní obsah
Online

Kane poslal dvěma góly český tým domů, Plekanec skončil v reprezentaci

Foto: Profimedia.cz

Reklama

aktualizováno •

Česká republika prohrála ve čtvrtfinále s USA 3:2, Kanada porazila Rusko v prodloužení 5:4.

Článek

Český tým nestačil ve čtvrtfinále na reprezentaci USA a prohrál 3:2. Na mistrovství světa tak končí. Kufry si balí i výběr Ruska, který prohrál s Kanadou v prodloužení 4:5.

Američané se zcela obměněným kádrem oplatili svěřencům trenéra Josefa Jandače porážku z boje o semifinále na únorových olympijských hrách v v Pchjongčchangu. Výběr Spojených státu amerických si český národní tým přál. Často se o něm říká, že světový šampionát nebere vážně a nevozí své nejlepší hráče. Jenže letos je tomu jinak. Američané letos nepřijeli s týmem plných univerzitních hráčů, kádr je sestavený z hráčů NHL a má i svou velkou hvězdu - útočníka Patricka Kanea z Chicaga. Ten vstřelil Čechům dva góly a byl tak hlavním tahounem svého týmu.

  • Tomáš Plekanec ukončil reprezentační kariéru

  • Dohráno. Češi na MS končí ve čtvrtfinále

    Český tým nedokázal reagovat na třetí gól Američanů a zápas tak končí 3:2 pro tým USA. Jandačův výběr na MS končí ve čtvrtfinále. Tým USA si v sobotu zahraje s vítězem zápasu Švédsko-Lotyšsko, který začíná ve 20:15.

  • Rusko - Kanada 4:4, v Kodani se bude prodlužovat

    V Kodani už skončila třetí třetina a skóre je stále vyrovnané. Zápas Ruska s Kanadou půjde do prodloužení.

  • Rusové znovu srovnávají

    Artem Anisimov dává čtvrtý gól Rusů a je opět srovnáno. Drama v Kodani pokračuje, do konce základní části zbývá zhruba pět minut.

  • V Kodani začíná přestřelka, Kanada-Rusko 4:3

    Nejprve v deváté minutě třetí třetiny Sergej Andronov šťastně tečoval střelu Zaitseva a Rusko srovnalo na 3:3. O čtyři minuty později ale dostal Kanadu znova do vedení Pierre-Luc Dubois.

  • Rusko - Kanada 2:2

    I v Kodani je už stav zápasu vyrovnaný. Rusové sice nevyužili přesilovou hru, ale po jejím skončení přihrál Dadonov zpozda branky Alexandru Barabanovi. Ten ihned vystřelil a dostal puk za Kumpereho záda.

  • Rusko - Kanada 1:2

    Kombinaci Kanady zakončil Ryan Nugent-Hopkins a Kanada se dostala do dvougólového vedení, jenže už o minutu později se trefil Rus Michejevov a vrátil svůj tým do hry.

  • Češi využívají přesilovku, Nečas srovnal na 2:2

    Český tým chytře sehrál přesilovou hru. Pastrňák vystřelil od modré a Martin Nečas usměrnil jeho střelu pod břevno americké branky.

  • Řepík se trefil počtvrté na turnaji, Češi ztrácí už jen o jeden gól

    Po rychlé kombinaci Gudase s Faksou se k puku dostal Michal Řepík a rychlou střelou se trefil do levého horního rohu Kinkaidovy branky.

  • V první třetině se více dařilo týmu USA

    První třetina českému týmu příliš nevyšla. V 11. minutě se trefil kapitán USA Patrick Kane. Dvě minuty po něm se střelou z bekhendu trefil Cam Atkinson.

    Střely na branku v první třetině:

    USA – 12

    Česko – 9

  • USA vedou už o dvě branky

    Ve dvanácté minutě vede tým USA už o dvě branky. Cam Atkinson zůstal před brankou sám. Po přihrávce od Bonina si dokázal poradit s Pavlem Francouzem.

  • Američané se ujímají vedení

    V 11. minutě jdou Američané do vedení, Kane se dostal za obránce a střelou o tyč poslal puk za Francouze.

  • Američané mohli jít do vedení, trefili tyč

    Zápas čtvrtfinále mezi USA a ČR začal. Na úvod měl první velkou šanci tým USA. Cam Atkinson však ostrou ranou z mezirkuží trefil pouze horní tyč Francouzovy branky.

  • Američané odtajnili sestavu

    Dnešní sestavu už odtajnil i náš soupeř. Hvězdný útočník Patrick Kane nastoupí dle očekávání v první formaci a postaví se tak Davidu Pastrňákovi, se kterým nosí shodné číslo.

  • Milan Hnilička Čechům proti USA věří

    Český tým má proti USA skvělé šance, myslí si bývalý hokejový brankář Milan Hnilička. Rozhodující faktor v zápasu budou mít podle něj brankáři. Kdyby měl o české jedničce rozhodnout, zvolil by Pavla Francouze, řekl Seznamu v krátké anketě.

    Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Hlavní zprávy