Hlavní obsah

Výstaviště České Budějovice zrušilo technickou výstavu pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Výstaviště České Budějovice zrušilo kvůli pandemii koronaviru červnovou výstavu Dobrodružství s technikou. Akce je určená dětem.

Článek

Organizátoři o tom informovali na webu a sociální síti Facebook. Výstaviště od března zrušilo již více akcí, se srpnovým agrosalonem Země živitelka zatím počítá.

„V souvislosti s pandemií covid-19 a vládními rozhodnutími je zrušena interaktivní výstava Dobrodružství s technikou. Oblíbená výstava pro rodiny s dětmi se však bude konat o rok později,“ uvedlo výstaviště na Facebooku. Cílem výstavy je zvýšit zájem dětí o technické a přírodovědné vzdělávání.

Kvůli koronaviru zrušilo výstaviště už více akcí. Největší z nich je zatím květnový veletrh Hobby, na nějž jezdí zhruba 40 000 lidí. Zrušená byla i dubnová Mezinárodní výstava psů. Jihočeská centrála cestovního ruchu zrušila již začátkem března kvůli obavám ze šíření koronaviru dubnový veletrh cestovního ruchu Travelfest. Na červen 2021 je přeložená motorkářská akce Indian Riders Fest, na niž se do konce února registrovalo téměř 800 motocyklistů a účastníků z 26 zemí. Zrušený je i 48. ročník Rallye Český Krumlov, plánovaný na 22. a 23. květen.

S agrosalonem Země živitelka (27. srpna až 1. září) zatím pořadatelé počítají. Podle objednávek vystavovatelů je kapacita areálu pro tuto letní výstavu zaplněná ze 65 procent. Zájem je meziročně větší. Firmám ale organizátoři oznámili, že kdyby se letošní ročník musel zrušit, poplatky a zálohy jim buď vrátí, nebo převedou jako platby pro náhradní termín agrosalonu. ČTK to již dříve řekl předseda představenstva výstaviště Mojmír Severin.

Areál výstaviště zabírá 25 hektarů, výstavní plocha pavilonů je 6000 metrů čtverečních. Nejznámější akcí je agrosalon Země živitelka, který loni přilákal 123 017 platících návštěvníků, odborníků a hostů, nejvíc od roku 2003, odkdy je výstava šestidenní.

V jižních Čechách je zrušených více akcí. Město Strakonice zrušilo kvůli koronaviru Mezinárodní dudácký festival ve Strakonicích, který byl letos naplánovaný na 20. až 23. srpna. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov posunul kvůli koronaviru původní letní termín na 18. září až 3. října. Kvůli zavřeným hranicím zrušili pořadatelé vystoupení všech zahraničních umělců. Koncerty budou jen ve vnitřních sálech.

Reklama

Doporučované