Hlavní obsah

Z úspěšného byznysmena se stal štvanec. Nahání ho policie i vymahači, slyšel výhrůžky smrtí

Před šesti lety jeho roboti vyvolali rozruch a zájem. Teď se stal štvancem. Příběh podnikatele Jiřího Kubíčka v pořadu Záhady Josefa Klímy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jiří Kubíček, zakladatel finanční skupiny WSM, čelí obvinění z podvodu. Sám pořád věří, že svůj byznys založený na prodeji takzvaných forexových robotů, kteří umějí obchodovat na měnových trzích, dokáže obhájit.

Článek

„Když mě má někdo zastřelit, ať mě zastřelí. Když mě někdo má zabít, ať mě zabije. Já jsem s tím vyrovnanej. Já tady zůstávám z jedinýho důvodu – těm pár lidem, co mi ještě věří, chci dokázat, že to není podvod,“ říká dnes Jiří Kubíček. Muž, který před šesti lety způsobil značný rozruch ve zdejších finančních kruzích svými „zázračnými“ roboty.

Žije na zámku, vlastní pozemky, zemědělské podniky i restaurace. Sponzoroval sportovce, jeho firmu WSM měla pár let v názvu druhá hokejová liga a dokonce i Jaromír Jágr nosil jeden čas na helmě jeho logo.

Řeklo by se – úspěšný byznysmen. Dnes je z něj ale spíš štvanec, který čelí neustálým atakům ze strany jeho klientů a na krku má obvinění z podvodu.

Nad jeho WSM roboty, kteří jsou údajně schopni díky unikátnímu algoritmu a naprogramování téměř zázračně rozmnožit vložené peníze klientů až o desítky procent ročně, většina ekonomických expertů jen nevěřícně kroutí hlavou. Jeho podnikání se nelíbilo ani České národní bance a v lednu letošního roku ho policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili z podvodu s tím, že celý jeho vynález je jen klasické pyramidové schéma.

Kolik peněz tento muž dokázal během pěti let díky robotům od klientů vybrat? A jaké jsou šance tisíců lidí na to, aby dostali své peníze zpět? Podrobnosti v úvodní reportáži.

Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Pusťte si celý pořad Záhady Josefa Klímy: Muž, kterého pronásleduje policie i vymahači. Jak shořelo Národní divadlo? A glosy Jiřího Přibáně a Alexandra Mitrofanova. Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované