Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Jak to dopadlo? Tragický příběh dřevorubce, šamanka v byznysu, boj o odškodné a glosa hudebníka Lipa

Záhady Josefa Klímy ze 7. 7. 2019: Jak to dopadlo? Tragický příběh dřevorubce, šamanka v byznysu, boj o odškodné a glosa hudebníka Lipa.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zkušený reportér Josef Klíma se v letním speciálu vrací k případům, jimž se jeho tým v průběhu roku věnoval.

Článek

Když trestá osud, soud a ještě pojišťovna. Tak pojmenoval Josef Klíma svou březnovou reportáž o dřevorubci, který při tragédii v lese přišel o šestiletou dceru, manželka je dodnes invalidní. Muž souhlasil s poskytnutím orgánů svého dítěte na transplantace. A zdravotní pojišťovna po něm obratem začala žádat statisíce. Jak tento příběh dopadl?

Šamanka odsouzená za podvody si otevřela školku. A začala kouzlit s miliony z evropských dotací, doložila v únoru Marcela Sobotková. Na základě její reportáže se na chod Duhové školky ve Zdiměřicích u Prahy zaměřily kontroly. Co zjistily a co to pro šamanku znamená?

Reportérka Petra Majerová už loni v září zmapovala příběh muže, který při opravě stanice větrné elektrárny dostal zásah vysokým napětím. Přišel o obě ruce a nohu. I když nehodu on ani jeho kolegové nezavinili, nedostal od svého zaměstnavatele ani korunu. Domohl se od té doby odškodnění či jiné pomoci?

V aktuálním vydání nechybí ani tradiční glosa. Hudebník Lipo se v ní zamýšlí nad vzkazy, které na sociální sítě vypouští hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované