Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Obviněn alibi navzdory. A případ bezohledného souseda

Záhady Josefa Klímy z 10. 9. 2020: Obviněn alibi navzdory. Případ bezohledného souseda. A glosa Alexandra Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Václav Bejček je letec. Létal už na všem možném včetně slavné Baťovy Elektry, kterou pomáhal v USA rekonstruovat. Ale průšvih, do kterého vletěl loni 12. června, ani v nejmenším nečekal a výrazně ovlivňuje jeho život dodnes. Začalo to na Bílé Hoře, v řadových domcích, kde žijí Bejčkovi už několik desetiletí. Onoho 12. června kdosi na střeše hrubě napadl jejich sousedku. Ta se svou rodinou jednoznačně označila jako útočníka právě Václava Bejčka. Byť má na ten den neprůstřelné alibi, dostal se do vleklých potíží. Příběh zrekonstruoval Josef Klíma.

V druhé z reportáží natáčela Petra Majerová. Co se vám může stát, pokud máte bezohledného souseda a úřady, které nekonají? Zjistil to Josef Jáchym, jehož dům se kvůli stavebním aktivitám souseda začal bortit. Jak se dá situace řešit, co všechno vám může soused zničit a jak se žije v obavách o svůj majetek?

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované