Hlavní obsah

Tří dívky zahynuly po srážce autobusu se skupinou lidí na východě Slovenska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Cristi Popescu, Profimedia.cz

Panorama Spišského Podhradí, kde k neštěstí došlo.

Reklama

aktualizováno •

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vyjádřila soustrast pozůstalým obětí nehody ve Spišském Podhradí na východě Slovenska, kde autobus srazil několik lidí, píše server stanice TA3. Hlášeni jsou zatím tři mrtví.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Autobus ve Spišském Podhradí na východě Slovenska srazil v sobotu několik lidí. Tři dívky zahynuly a jedna bojuje v nemocnici o život. Novinářům to řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok, který tak upřesnil původní informaci záchranářů o dvou mrtvých.

Matúš Šutaj Eštok se po oznámení nehody do Spišského Podhradí vydal, uvedla jeho kancelář. Autobus podle ní srazil deset lidí na církevním setkání mladých věřících. Nehoda se stala na silnici u Spišské Kapituly.

Mluvčí krajské policie v Prešově Jana Ligdayová uvedla, že mladí lidé vystupovali z autobusu a stáli před ním, když se vozidlo z neznámých příčin rozjelo.

Podle informací stanice JOJ24 řidič nezatáhl ruční brzdu. Také televize TA3 s odvoláním na nejmenovaný zdroj uvedla, že příčinou nehody autobusu měla být nezatažená ruční brzda.

Záchranáři na místo vyslali čtyři sanitky a dva vrtulníky, zasahují také hasiči a policie, podle které se nehoda stala na silnici u Spišské Kapituly.

Slovenští politici i zástupce církve vyjádřili lítost nad nehodou. „Chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým a vyjádřit účast všem zraněným. Je mi to nesmírně líto a myslím na všechny, kterých se to týká,“ řekla novinářům Zuzana Čaputová poté, co odvolila v dnešním druhém kole prezidentských voleb.

„Toto velké neštěstí mě opravdu zasáhlo. Akci a program jsme zrušili,“ uvedl spišský biskup František Trstenský.

Reklama

Doporučované