Hlavní obsah

Zdaří se vzkřísit strojírenskou legendu? Kolbenovy pokračovatele čeká klíčové rozhodnutí

Rozhovor s Robertem Wolfem.Video: Adam Junek

 

Reklama

Společnost ČKD Praha DIZ, která se podílela na stavbě mnohamiliardového tunelu Blanka, má nového majitele. Má prý plán, jak firmu postavit na nohy.

Článek

Několikrát odložený den D pro strojírensko-technologickou společnost s legendární značkou ČKD Praha DIZ se přiblížil. V pondělí se má konečně odehrát přezkum věřitelských pohledávek v již bezmála rok běžícím insolvenčním řízení.

Do něj se firma dostala po květnovém zásahu Daňové Kobry, která jí doměřila daně kvůli údajným únikům ve výši 800 milionů korun.

Kromě tohoto dluhu přihlásili věřitelé pohledávky za více než sedm miliard korun.

„Insolvenční správce ale zhruba 4,8 miliardy korun popřel. Je vidět, že se na nás nezaměřili jen finanční žraloci, ale slétli se přímo supi,“ uvedl v exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy generální ředitel ČKD Praha DIZ Robert Wolf.

A také nový majitel. Dosud firmu ovládal kontroverzní miliardář Petr Speychal, který kdysi vlastnil třeba i hokejovou Spartu. Wolf se nyní rozhodl, že se pokusí skomírající firmu vzkřísit, a tak akcie převzal.

Podívejte se nahoře v článku na celý rozhovor s Robertem Wolfem. Stojí za ním další investor? Jak chce najít nové zákazníky pro firmu, která se podílela na výstavbě předraženého tunelu Blanka a pak se navíc soudila s hlavním městem Praha v arbitráži?

Reklama

Doporučované