Hlavní obsah

Zemřela Stanislava Lekešová. Moderovala pořady Sama doma i Host do domu

Foto: Profimedia.cz

Stanislava Lekešová.

Reklama

Ve věku 63 let zemřela po těžké nemoci televizní a rozhlasová moderátorka Stanislava Lekešová. Uvedl to na svém webu Český rozhlas s tím, že zemřela ve čtvrtek.

Článek

Stanislava Lekešová pracovala v médiích od poloviny 80. let. Moderovala třeba magazín pro ženy Sama doma v České televizi a v ČRo na stanici Dvojka pořady Je jaká je, Host do domu nebo Blízká setkání.

Lekešová vystudovala v Praze právnickou fakultu. Už v mládí ale nastoupila do televize a v médiích pak pracovala více než tři desítky let. Poprvé se objevila jako programová moderátorka v Československé televizi v roce 1985.

„Úplně náhodně jsem vyslechla konkurz na pozici televizní hlasatelky. A nevím, co mě to napadlo. Vždycky si říkám, že tam musel zaúřadovat osud nebo nějaká nadpřirozená moc,“ citoval Lekešovou ČRo.

Později ji lidé mohli slyšet také na několika rozhlasových stanicích. Kromě Českého rozhlasu Dvojka spolupracovala podle webu ČT externě i s rozhlasovými stanicemi Radio City nebo Frekvence 1.

Český rozhlas Dvojka připomene Lekešovou v pátek v sedmnáct hodin velkým profilovým rozhovorem s Janem Rosákem, v němž se objevila netradičně v roli hosta, a také v sobotu 28. prosince od osmi hodin ráno rozhovorem s hercem Stanislavem Zindulkou.

Reklama

Doporučované