Hlavní obsah

Žena si měla objednat znásilnění nevlastní 9leté dcery, pět lidí bylo zadrženo

Foto: Shutterstock.com

Reklama

Indie opět řeší případ skupinového znásilnění. Vraždu dívky si měla objednat její nevlastní matka.

Článek

Policie zadržela pět podezřelých z účasti na brutálním znásilnění a vraždě devítileté dívky, která se stala obětí rodinných sporů ve státě Džammú a Kašmír.

Dívčino zmizení bylo nahlášeno 23. srpna, o 10 dnů později nalezla policie její tělo nedaleko jejího domu v džungli. Podle oficiálního vyjádření policie byla dívka napadena svým nevlastním bratrem a dvěma jeho kamarády za přítomnosti své nevlastní matky. Dívka byla znásilněna, škrcena a mučena. Smrtelnou ránu jí do hlavy zasadila sekera.

Odstranit dívku se její nevlastní matka snažila od té doby, co si její manžel našel druhou ženu. V rodině tak vznikla napjatá atmosféra, která časem neustále narůstala.

Indie má se znásilněními dlouhodobě problém

Nejedná se však o první případ skupinového znásilnění ve státě Džammú a Kašmír. Po dubnovém znásilnění a zavraždění osmileté dívky muslimského vyznání se strhla vlna náboženských protestů v už tak nestabilním regionu. Po sérii znásilnění v tomto roce se otázka ženské bezpečnosti opět dostala až na národní úroveň.

I když vláda souhlasila se zpřísněním zákona po události z roku 2012, kdy byla v Novém Dillí skupinou čtyř mužů znásilněna studentka, zemi nadále sužují četná znásilnění. Podle nejnovějších údajů národního registru kriminality nahlásilo znásilnění v roce 2016 skoro 36 000 žen a dětí, což je více než 100 za den nebo 1 každých 15 minut. Znásilnění je v Indii čtvrtým nejčastějším zločinem spáchaném na ženách.

Reklama

Související témata:

Doporučované