Hlavní obsah

Skončilo natáčení romantické komedie Jedině Tereza

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Na zasněženém vrcholku hory Kozákov v srdci Českého ráje skončilo natáčení romantické komedie Jedině Tereza. Hlavních rolí se ujali Veronika Khek Kubařová a Igor Orozovič, režisérem filmu je Jaroslav Fuit.

Článek

Snímek by měl mít premiéru 29. července 2021. ČTK dnes o tom za distribuční společnost CinemArt informoval Petr Slavík.

V příběhu scenáristů Kateřiny Gardner a Pavla Nováka se Tomáš (Orozovič) snaží za pomoci kamaráda Karla (Matouš Ruml) a romantických gest ze slavných komedií získat zpět svoji lásku Terezu (Kubařová).

Představitelka Terezy je podle svých slov velkým fanouškem romantických komedií. „Miluju je a často po nich sahám. Mám ráda i jiné žánry, ale romantické komedie mají pro mne velmi důležité místo. Myslím, že jsou v životě dny, kdy člověk potřebuje něco takto pozitivního, o čem ví, že to dobře skončí, a u čeho mu bude hezky,“ uvedla Kubařová.

Její filmový partner Orozovič si k tomuto žánru vztah příliš nevytvořil. „Ale zase na druhou stranu úplně fanaticky mám rád tři tituly romantických komedií, což jsou Notting Hill, Pretty Woman a samozřejmě Láska nebeská. Nejen proto, že to jsou romantické komedie, ale hlavně proto, že tam všechno filmařsky i scenáristicky do sebe zapadá. Jsou to geniální díla, na nich hodně ujíždím,“ sdělil.

Lenka Vlasáková, která si s Kubařovou po 11 letech a filmu Ženy v pokušení zopakovala roli její matky, si pochvalovala, že režisér Fuit byl vstřícný nápadům herců. „Občas nás ale i drží, aby těch nápadů nebylo moc,“ podotkla.

Jaroslav Fuit vystudoval v letech 2000 až 2004 režii na FAMU. Za svůj krátký školní film Bez-vlasy získal cenu za režii na Famufestu 2003 a cenu Silver Lion na Golden Lion Film Festival v Tchaj-peji. Věnuje se i režii televizních seriálů, reklamních spotů a hudebních videoklipů. Jeho celovečerní debut Dvojka vychází z jeho školního snímku Světlu vstříc.

Komediální žánr je v tuzemských kinech, která jsou však v současné době kvůli pandemii koronaviru uzavřená, diváky žádaný. Nejnavštěvovanějším českým snímkem loňského léta se stal film 3Bobule, který za měsíc od premiéry v kinech zaznamenal téměř 170 000 diváků. Velkou návštěvnost vykazovala také komedie Chlap na střídačku režiséra Petra Zahrádky. V čele víkendové návštěvnosti kin byla před jejich uzavřením 12. října komedie Bábovky režiséra Rudolfa Havlíka. Film natočený podle knižní předlohy spoluautorky scénáře Radky Třeštíkové za tři týdny nasbíral přes 145 000 diváků.

Předloni se nejnavštěvovanějším snímkem stala komedie Ženy v běhu, která zaznamenala přes 1,54 milionu diváků a vydělala bezmála 212 milionů korun. Snímek režiséra Martina Horského získal na loňských filmových cenách Český lev nestatutární Cenu filmových fanoušků.

Reklama

Související témata:

Doporučované