Hlavní obsah

170 tisíc zaměstnanců Starbucksu projde školením o rasismu. Kvůli skandálu, který pobouřil Američany

Zaměstnanci firmy Starbucks projdou školením o rasismu.Video: AP

 

Reklama

Tisíce amerických poboček budou mít 29. května zavřeno. Starbucks se chystá proškolit své zaměstnance o tom, jak se chovat k zákazníkům jiné barvy pleti.

Článek

Kavárenský řetězec Starbucks na několik hodin uzavře 8 tisíc svých amerických poboček. Reaguje tím na nedávný skandál jeho zaměstnanců, kteří na dva muže černé pleti v kavárně přivolali policii. Prodejny se uzavřou 29. května a přes 170 tisíc jejich zaměstnanců projde speciálním školením o rasismu.

Vedení firmy rozhodlo o proškolení zaměstnanců kvůli čtvrtečnímu incidentu ve Filadelfii. Pracovníci kavárny tehdy zavolali policii na dva černošské mladíky, kteří seděli u jednoho ze stolů na předzahrádce. Podle svědectví zaměstnanců si muži odmítli objednat, s vysvětlením, že čekají na přítele. Ten na místo údajně dorazil až ve chvíli, kdy spoutané muže odváděla policie.

V nahrávce zveřejněné filadelfskou policií žádá zaměstnanec firmy Starbucks příjezd jednotek kvůli „skupince mužů, kteří obtěžují okolí“. Podle vyjádření ostatních návštěvníků kavárny se však muži ničím neprovinili.

K incidentu, který ve Spojených státech zvedl vlnu pobouření, už se vyjádřil i ředitel firmy Kevin Johnson. Zatčení označil za trestuhodné a mladíkům se za něj osobně omluvil. Uvedl také, že zaměstnanec, který měl přivolání policie iniciovat, dostal okamžitou výpověď.

Reklama

Doporučované