Hlavní obsah

Nevážíme si starých věcí, proto se bojíme stárnout, říká herečka Regina Rázlová

Rázlová: Naposledy mě rozplakalo, že ještě umíme zpívat hymnu i jindy, než když vyhrají hokejisté.Video: Adam Junek

 

Reklama

Měla dlouhou hereckou pauzu. „Když vám řeknu, že mě mrzí, že jsem si nezahrála Julii, budu vypadat směšně,“ odpovídá na otázku, zda je jí líto, že ji některé role minuly.

Článek

Jsem poučený nebožtík. Takže vím, že existují designové urny, z kterých po smrti vidíte ven, nebo biourny, které se rozloží a můžete do nich dát semínko konkrétní rostliny, žertuje v pořadu Výzva herečka Regina Rázlová. Ta ztvárňuje na jevišti Divadla Ungelt legendární Marlene Dietrich na sklonku života, která měla jasnou představu, co se s jejími ostatky má stát. A vyhýbala se lidem.

„Samotu si nikdo nenaordinuje dobrovolně. Bojovat se s tím dá jediným způsobem,“ prozradila ve Výzvě svůj recept dáma, která letos oslavila 70. narozeniny.

Před sebou má po více než dvacetileté pauze premiéru na prknech velkého divadla. Konkrétně ji čekají Čarodějky ze Salemu „na Vinohradech“. Její pauza také nebyla dobrovolná. Nejdříve měla po revoluci nálepku dcery komunistického premiéra, pak tunelářky. Soud ji nakonec všech obvinění zprostil.

Jak vidí dnešní divadlo? Změnila by něco ve svém životě? Jak se sama vypořádává se stárnutím? Jak se dívá třeba na plastické operace? A je pravdou, že pro zralé herečky je málo rolí, nebo je to jen zažité klišé? Podívejte se v rozhovoru nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:
Regina Rázlová

Doporučované