Hlavní obsah

Česko je skvělé, vaši nespokojenost nechápu. Britská velvyslankyně o české povaze i tanci u tyče

Jan Thompson: Česká politika rozhodně není nudná, ale nemám pocit, že by tady byla ohrožená demokracie (rozhovor se simultánním překladem v češtině).Video: Jiří Hošek

 

Reklama

Čechy v Británii chceme. Bylo tam pár incidentů, ale cizinci jsou obrovský přínos, rozptyluje obavy z brexitu velvyslankyně Spojeného království v Praze Jan Thompson.

Článek

„Jsem neortodoxní velvyslankyně a zůstávám sama sebou,” říká končící ambasadorka Velké Británie v ČR Jan Thompson. Fotbalová fanynka a někdejší držitelka permanentky na zápasy Tottenhamu Hotspur se věnuje také tanci u tyče nebo hraje s profesionálním souborem Shakespeara.

„Na věci, kde bych mohla slyšet zamítavou odpověď, se raději nadřízených neptám,” přiznává diplomatka, která z pražského útulku adoptovala dvě kočky a krásy Česka poznávala v „embéčku” z roku 1968, které si pořídila.

Proč Jan Thompson považuje Českou republiku za báječnou zemi? Podařilo se jí za čtyři roky v roli velvyslankyně pochopit, jací jsou Češi? V čem jí pomohl náš humor a Divadlo Járy Cimrmana? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu se simultánním překladem v češtině.

Rozhovor s Jan Thompson v originálním anglickém znění: 

Video: Jiří Hošek

Reklama

Doporučované