Hlavní obsah

Akcie Avastu a O2 dnes dopomohly burze ke kladnému výsledku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Rozhovor s ekonomem Štěpánem Křečkem.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Pražská burza dnes třetí den v řadě rostla. Index PX posílil o 0,66 procenta na 1060,32 bodu, a to hlavně zásluhou emisí Avastu a operátora O2 Czech republic. Brzdou výraznějšího růstu byly akcie Philip Morris. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Článek

Ze 12 hlavních titulů pražské burzy jich dnes pět uzavřelo obchodování se ziskem. Nejlépe si vedly akcie technologické společnosti Avast s růstem o 3,54 procenta na 117 korun za kus.

Dařilo se rovněž cenným papírům O2. Jejich závěrečný kurz 220 Kč byl o 2,33 procenta vyšší než při ranním otevření burzy. O více než půl druhého procenta si polepšila emise mediální skupiny CME.

Naopak ke ztrátovým titulům se dnes zařadily především akcie zpracovatele tabáku Philip Morris. Jejich cena klesla o více než dvě procenta na závěrečných 13.120 korun za kus.

Negativní vliv na index PX měla také dvojice bank. Cenné papíry Komerční banky odepsaly 0,25 procenta na 812 Kč, akcie Monety klesly o 0,27 procenta.

Česká měna se dnes kolem 17:00 obchodovala v kurzu 25,89 Kč/EUR a 23,52 Kč/USD, vyplývá z údajů na serveru Patria Online. Oproti čtvrtečnímu podvečeru oslabila koruna vůči dolaru o desetník, kurz k euru se nezměnil.

Reklama

Doporučované