Hlavní obsah

Albrightová: Vystoupení Trumpa v Helsinkách bylo hloupé

Madeleine Albrightová (zdroj: nbcnews.com)

Reklama

Podle bývalé americké ministryně zahraničí Madeleine Albrightové bylo vystoupení Donalda Trumpa v Helsinkách neamerické a hloupé. Trumpa nazvala Putinovým darem.

Článek

Podle bývalé americké ministryně zahraničí Madeleine Albrightové bylo pondělní vystoupení prezidenta Spojených států Donalda Trumpa „neamerické, příšerné, směšné a hloupé“. Uvedla to v pořadu americké stanice MSNBC. Podle ní je Trump darem, který dělá ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi opakovaně radost.

Američtí politici neskrývají rozčarování z toho, že se Trump podle nich nedokázal šéfovi Kremlu postavit, pokud jde o údajné ruské vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016. Trumpa kritizují nejen demokraté, ale i někteří republikáni. Americké tajné služby přitom na svých zjištěních o ruském ovlivňování voleb trvají.

Putin je podle Albrightové jako bývalý agent sovětské tajné služby KGB lepší v propagandě a lhaní komukoli. Exministryně si odmítla představit, jak mohla vypadat schůzka poradců po vystoupení obou lídrů.

Donald Trump se s Vladimirem Putinem setkal v Helsinkách v rámci summitu NATO. Společně probírali údajné vměšování ruských tajných služeb do amerických prezidentských voleb, situaci v Sýrii nebo nedávné mistrovství světa ve fotbale, které Rusko pořádalo. Trump při tiskové konferenci dostal od Vladimira Putina jako dar fotbalový míč. Ten měl mimo jiné symbolizovat distanc Ruska od situace v Sýrii.

Reklama

Doporučované