Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Z amerického snu zbyla česká noční můra. Boj o syna. A glosy Mitrofanova a Pánka

Záhady Josefa Klímy z 5. května 2019: Z amerického snu zbyla česká noční můra. Boj o syna. A glosy Alexandra Mitrofanova a Šimona Pánka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Zdeněk Říha emigroval v roce 1984 do Ameriky. Jako restaurátor a umělecký kovář se tam uplatnil. Po roce 1989 se rozhodl, že svůj kapitál z USA využije ve své vlasti. Skončil tak, že nemá ani peníze, ani nemovitosti, které tu nakoupil. Jak se to mohlo stát? Natáčel Josef Klíma.

Tragédii v jedné rodině zaznamenala reportérka Petra Majerová. Natáčela příběh matky, která bojuje o své dítě. Nechce je nechávat v péči člověka, který už jedno dítě zabil. Jaké má šance?

V aktuálním vydání pořadu nechybí ani tradiční glosy. Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov pojal svůj příspěvek tak trochu jako pohádkový příběh. Hledal hejkaly a ježibaby v české politice. To šéf humanitární organizace Člověk v tísni Šimon Pánek se zaměřil na kontroverzní téma inkluze ve školství.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované