Hlavní obsah

Anděl Páně 2 v týdnu překonal hranici milionu diváků. Rekordmankou je jiná pohádka

Rozhovor s režisérem Anděla Páně 2 Jiřím Strachem

 

Reklama

Snímek režiséra Jiřího Stracha se stal filmem, který na hranici milionu diváků dosáhl nejrychleji.

Článek

Pohádka Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha překonala v tuzemských kinech hranici milionu diváků.

Podle údajů distributora film vidělo 1,001.419 lidí. Po roce 2000 překonaly milionovou hranici návštěvnosti z českých filmů pouze Tmavomodrý svět, Vratné lahve, Ženy v pokušení a nyní Anděl Páně 2. Agenturu ČTK o tom za distribuční společnost Falcon informovala Marta Nosková Žurková.

„Anděl Páně 2 se stal filmem, který na hranici milionu diváků dosáhl mezi všemi ‚milionáři' nejrychleji, v šestém týdnu od premiéry," uvedla Nosková Žurková.

Nejnavštěvovanějším českým filmem je pak pohádka Pyšná princezna z roku 1952, kterou v kinech vidělo 8,2 milionu lidí.

Anděl Páně 2 je nejúspěšnějším českým filmem v počtu diváků za první víkend v kinech. První tři po sobě jdoucí víkendy po premiéře překročila jeho návštěvnost 100.000 diváků a stal se nejnavštěvovanějším snímkem roku 2016 v českých kinech. Také je třetím českým filmem, který překročil hranici 100 milionů korun v tržbách. Úspěšnější v tržbách v novodobé historii byl z domácích filmů jen snímek režiséra Jana Svěráka Vratné lahve z roku 2007 s tržbami přes 124,6 milionu korun a Ženy v pokušení režiséra Jiřího Vejdělka (2010), který vydělal téměř 124,1 milionu korun.

„Jeden z nás bezelstně řekl, že budeme uvažovat o Andělu Páně 3, když přijde milion diváků do kin. Chtěli jsme tak naznačit, že se s Andělem Páně loučíme. Vy jste se ale rozhodli tuto milionovou metu dobýt. A protože co se slíbí, je mravné i splnit, nezamykáme Petronelovi a Uriášovi jednou provždy dveře," vzkázali filmovým fanouškům tvůrci.

Jiří Strach hovoří o třetím dílu Anděla Páně:

Bude třetí díl Anděla Páně? Vysvětluje režisér filmu Jiří Strach.

Od roku 1990, kdy je sestavován žebříček návštěvnosti, je v tabulkách registrováno pouze deset českých filmů, jejichž návštěvnost se dostala v kinech přes milionovou hranici. Anděl Páně 2 je zatím jedenáctý. Většina divácky úspěšných filmů však své výsledky dosáhla v odlišné situaci. Jde vesměs o snímky premiérované v 90. letech, kdy se průměrná cena vstupného pohybovala od 13 do 60 korun. Dnes činí přibližně 130 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované