Hlavní obsah

Startuje nový zpravodajský podcast 5:59. Vstávejte s Lenkou Kabrhelovou

Foto: Seznam Zprávy

Nový podcast Seznam Zpráv s Lenkou Kabrhelovou.

Reklama

Článek

Tým Lenky Kabrhelové, který vybudoval jeden z nejúspěšnějších českých podcastů Vinohradská 12, uvádí svůj nový podcast 5:59.

Navážeme na formát, který jsme vyvíjeli uplynulé tři roky. Každý všední den nabídneme ucelený pohled na jedno zpravodajské téma, které hýbe světem kolem nás. Víme, že online svět se probouzí kolem šesté hodiny ráno. My tu budeme ještě o minutu dřív, takže budete vědět, že když si pustíte náš podcast, tak už minutu před šestou budete vědět potřebný kontext,“ říká moderátorka Lenka Kabrhelová, která za podcast Vinohradská 12 dostala novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského.

První tři díly budou netradičně z terénu. Editor Pavel Vondra s Lenkou Kabrhelovou vyrazili do Pobaltí, které už před válkou na Ukrajině čelilo ekonomickému a politickému tlaku z Ruska. Natáčeli v lotyšské Rize nebo litevském Kaunasu.

Jak na ruskou hrozbu reagují tamní politici a běžní lidé? Stanou se pobaltské státy novým centrem ruských nezávislých novinářů? A může zbytek Evropy následovat příklad Litvy, která se zbavila závislosti na ruském plynu?

První díl vyjde 11. dubna za minutu šest na Seznam Zprávách, na platformě Podcasty.cz a také ve Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts i dalších podcastových aplikacích.

Podcast 5:59

Zpravodajský podcast týmu Lenky Kabrhelové. Jedno zásadní téma každý všední den za minutu šest. To nejdůležitější dění v Česku, ve světě, politice, ekonomice, sportu i kultuře optikou Seznam Zpráv.

Poslouchejte na Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a dalších podcastových aplikacích. Sledujte nás na X, Instagramu nebo Threads.

Archiv všech dílů najdete na našich stránkách. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište prostřednictvím sociálních sítí nebo na e-mail: zaminutusest@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované