Hlavní obsah

V mém obchodě se ženy cítí dobře, říká majitelka „jiného“ sexshopu

Foto: Miloš Čermák, Seznam Zprávy

Když jsem se rozhodla opustit studium medicíny a založit sexshop, táta z toho nadšený nebyl, vzpomíná v podcastu Zuzana Křížová.

Reklama

Článek

Když dělá padesátník rozhovor s mladou podnikatelkou v oboru rozkoše, a ano, míněna je ta sexuální, je to tak trochu chůze na tenkém ledě. Nevíte, na co se sluší zeptat a také jakým tónem, protože prostě nejste zvyklí o těchhle věcech mluvit.  Určitě ne v podcastovém studiu.

Nevím, jak jsem to zvládl, každopádně mým hostem byla Zuzana Křížová, zakladatelka Rozkoššše - prodejny spodního prádla a sexshopu v jednom, přímo v centru Brna.

Říkám a píšu sexshop, ale slušelo by se neopomenout přívlastek „tak trochu jiný“. Protože takový měla Zuzana Křížová od začátku v plánu. Vytvořit obchod s erotickými pomůckami, kde se ženy budou cítit dobře a kam se nebudou bát chodit ani muži.

Rozkoššš otevřela loni na podzim. Velkou pozornost věnovala spolu s architekty a designéry interiéru. V prvním patře najdou zákazníci malý prostor ve tvaru vagíny. Zuzana Křížová říká, že se měl jmenovat Černá díra, po vzoru té ve vesmíru, kde platí jiné přírodní zákony. Ale nakonec dostal jméno Svatyně, což zní přece jen důstojněji.

Zajímalo mě, jak Rozkoššš přijalo Brno a jak se po necelém půlroce provozu daří. Mluvili jsme i o tom, proč nedostudovala medicínu a jaké chyby dělají muži, když svým partnerkám kupují erotické pomůcky.

Muži podle ní často vůbec nevědí, jak klitoris vypadá. A ženy ostatně mnohdy také ne. Trojrozměrný model klitorisu, který je v obchodě ve zmíněné svatyni, někteří považují například za designový věšák na šaty. Ale mají šanci na osvětu, třeba díky gumovým bonbonům ve tvaru klitorisu, které jsou rovněž v obchodě v nabídce.

Přeju příjemný poslech.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované