Hlavní obsah

Pozor na falešné lístky na zápasy Sparty a Slavie s Liverpoolem a Milánem

Foto: Archiv AC Sparta Praha, Seznam Zprávy

Divácký zájem o Spartu roste. Klub vyprodává letenský stadion už rok v kuse. I proto se vstupenky na Liverpool neshánějí snadno.

Reklama

Článek

I ligové zápasy Sparty a Slavie jsou teď fanouškovský hit. A co teprve pohárové duely s Liverpoolem, resp. s AC Milán. Každý by je chtěl vidět na vlastní oči, kapacita stadionů zájmu nestačí. A zneužívají toho četní podvodníci.

V české metropoli se v rozmezí jednoho týdne vystřídají dva evropské velkokluby. Anglický Liverpool patří po boku italského AC Milán k nejúspěšnějším celkům kontinentální fotbalové historie.

Organizační stránka věci je velmi komplikovaná. „Je parádní, že zájem o český fotbal roste. Jenže současná fanouškovská poptávka mnohonásobně převyšuje nabídku, kterou poskytují limitované kapacity stadionů Sparty a Slavie.

A právě toho se snaží zneužít spousta lidí pohybujících se na černém trhu. „Buď vstupenky přeprodávají za několikanásobně vyšší cenu, anebo rovnou prodávají falzifikáty,“ upozorňuje Karel Tvaroh, bývalý hráč Sparty. Nosiči vody se v nejnovější epizodě podcastu vydali po stopách problému, na kterém už se spálilo mnoho fanoušků.

„V posledních týdnech jsem v kontaktu s Pavlem Kubátem, sparťanským manažerem ticketingu. Podle jeho slov se situace na černém trhu výrazně zhoršila. Znatelně přibylo podvodníků na internetových bazarech. Například před odvetným zápasem Evropské ligy proti Galatasaray zachytili sparťanští pořadatelé u turniketů přes tisíc falešných vstupenek,“ referuje Karel Tvaroh.

Digitalizace prodeje vstupenek poskytla podvodníkům větší prostor pro jejich kreativitu. „Sparta i Slavia v tomto ohledu spolupracují. Pokud se nám podaří vytrasovat někoho, kdo se chce obohatit přeprodejem vstupenek, rušíme jejich platnost a vracíme mu peníze. Absolutním základem je, aby si fanoušci vstupenky zakupovali přes oficiální klubové kanály. Jedině tak se vyvarují nechtěných potíží,“ prozradil Nosičům vody právě Pavel Kubát. V podcastu se dozvíte o dalších nástrahách ticketingu.

Slavia opustila heavy metal

Nejnovější díl Nosičů vody se pochopitelně důkladně věnuje dvojité porci pražského derby, kterou přinesl uplynulý týden. Po středečním pohárovém postupu Sparty v MOL Cupu následovala v neděli ligová bezbranková remíza. „Sledovali jsme dva naprosto odlišné zápasy. Zatímco ten pohárový nás nadchl a bavil, ten ligový měl spíš uspávací efekt,“ glosuje konfrontace „S“ moderátor Jaromír Bosák.

Nosiči vody debatují o tom, proč se Slavia rozhodla na Letné aplikovat pro ni nezvyklou defenzivu. „Jindřich Trpišovský vsadil na pragmatismus. Řekl bych, že hlavně pod nátlakem okolností, kdy Slavii výsledkově nevyšel domácí pohárový zápas a na Spartě si jednoduše nemohla dovolit druhou porážku v řadě,“ zamýšlí se Jaromír Bosák.

„Zároveň se sešívaní museli obejít bez tria kreativních univerzálů, jakými jsou Petr Ševčík, Conrad Wallem nebo Christos Zafeiris. I to byl aspekt, který patrně Slavii varoval před pokusem snažit se Spartu přehrát postupným útokem. Žádný fotbalový heavy metal tentokrát Slavia na partituře neměla. Ale přijela si pro bod a má ho,“ dodává novinář Luděk Mádl.

Kromě hodnocení derby včetně úvah, jak to bylo v Edenu se zmatkem kolem žlutých karet, se Nosiči vody věnují i také rozborům šancí českých pohárových zástupců v atraktivních bitvách s Liverpoolem, Milánem a v případě Viktorie Plzeň se Servette Ženeva. Nechybí ani tradiční tipy v sázkařském okénku s Fortunou.

Hladký kandidátem pro reprezentaci

Na své si přijdou i fanoušci Realu Madrid a všichni, kteří nepochopili situaci kolem neuznaného gólu „bílého baletu“ v duelu proti Valencii. Míč letěl na bránu a sudí ukončil utkání. Co všechno mu v tom ohledu umožňují pravidla? I o tom Nosiči vody diskutují.

V rámci anglické exkurze se podcasteři zamýšlí i nad pozicí Václava Hladkého, brankáře druholigového Ipswiche. Objeví se Hladký v nominaci, kterou na svůj první sraz s týmem chystá trenér Ivan Hašek?

Pusťte si nejnovější Nosiče vody v přehrávači v úvodu a dozvíte se mnohem víc.

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované