Hlavní obsah

Moderátorky Ptám se já v roli hostů: Kdo je nejvíc naštval?

Foto: Seznam Zprávy

Moderátorky Marie Bastlová a Veronika Sedláčková odpovídaly v Ptám se já.

Reklama

Článek

Pořad Ptám se já vyráží na sérii živých rozhovorů a setkání s posluchači. Zcela výjimečně vám proto nenabízíme klasický rozhovor, na který jste zvyklí. Moderátorky podcastu totiž poprvé usedly do křesla zpovídaných.

Marie Bastlová a Veronika Sedláčková budou poprvé zpovídat své hosty živě už toto pondělí v Brně. Na akci Kdo je tady prezident? tentokrát vystoupí senátor Pavel Fischer, ekonomka Danuše Nerudová a šéf Ústavního soudu Pavel Rychetský. Tématem rozhovorů bude nejdůležitější politická událost, která příští leden čeká Česko – volba prezidenta republiky.

Co od ní čekají moderátorky populárního podcastu?

„Ani během těchto prezidentských voleb bych nevyloučila velké překvapení, naopak. Téměř vždy je to nakonec jinak, než jak čekám, že to bude. Tyto prezidentské volby budou jiné v tom, že nebude obhajovat žádný ze silných prezidentských kandidátů, zase budeme mít ve hře pravděpodobně Andreje Babiše, takže to přinese spoustu debat o tom, co je během kampaně přijatelné a co už není,“ říká Marie Bastlová ve speciálním dílu Ptám se já.

„Prezidentská volba bývá u lidí oblíbená, účast bývá vyšší než u parlamentních a komunálních voleb. A souhlasím, určující linkou bude Andrej Babiš a jeho kampaň, kterou hodlá ohlásit v září,“ dodává Veronika Sedláčková.

Kdo je tady prezident?

Veronika Sedláčková a Marie Bastlová v pondělí 11. 4. poprvé nevysílají z pražského studia na Radlické 10, ale z Brna. V Kabinetu Múz se od 18:30 koná první ze série speciálních natáčení přímo mezi diváky a posluchači s názvem Kdo je tady prezident?

Hosté: senátor Pavel Fischer, ekonomka Danuše Nerudová a šéf Ústavního soudu Pavel Rychetský. Ptát se budeme na nadcházející prezidentské volby, konflikt na Ukrajině, národní i mezinárodní bezpečnost i roli prezidenta.

Přijďte, vstup je zdarma. A ptejte se i vy!

Ve speciálním dílu, který moderuje editorka podcastu Eliška Dokulilová, přišla řeč přišla i na někdy vyhrocené předvolební rozhovory. Měly obě moderátorky někdy pocit, že jim ujely nervy, že je nějaký host prostě naštval?

„Většinou se nestane, že by mě někdo naštval přímo během rozhovoru, soustředím se na otázky a odpovědi, emoce přicházejí až se zpožděním. Ale někdy jsem se bála, co se stane, až zhasne červená, co mi host řekne. Protože tu atmosféru pak nezametete zdvořilými slovy o tom, jak jste si právě ‚hezky popovídali‘,“ přiznává Marie Bastlová.

„Když máte před sebou mikrofon, máte za sebou médium, pro které pracujete, posluchače a čtenáře, za které se ptáte. Pak už tam ale zůstanete sami. Za sebe ale chci říct, že mám za sebe ráda, když je hostem někdo, s kým nesouhlasím, nebo do rozhovoru nastupuje bojovně, chce se se mnou ‚utkat‘. Z takové tenze nakonec podle mě vycházejí ty nejlepší rozhovory,“ vysvětluje Veronika Sedláčková.

V souvislosti nejde nezmínit Miloše Zemana, který na Pražském hradě působí už desátým rokem. Rozhovory na Seznam Zprávách ale vytrvale odmítá.

„Na co bych se zeptala současného prezidenta? Já asi na to, co mu chutná, to mě opravdu zajímá. Ne vážně, zeptala bych se, kdo mu platit prezidentskou kampaň, proč věří Vratislavovi Mynářovi a Martinovi Nejedlému. A osobně mě zajímá, proč tak nesnáší novináře,“ říká Veronika Sedláčková.

„No mě zase zajímá, jestli ho tak baví štvát a rozeštvávat veřejnost, jaké má u toho emoce,“ přidává se Bastlová.

Jak dlouho se moderátorky na rozhovory připravují? A kde by neměl moderátor chybovat?

Celý rozhovor si můžete poslechnout v úvodním audiopřehrávači nebo ve své oblíbené podcastové aplikaci. Stavte se na našem brněnském prezidentském setkání v Kabinetu Múz – jestli ne, tak záznam přinese podcast Ptám se já v následujících dnech.

Ptám se já, Marie Bastlová

Podcast Marie Bastlové. Hard talk rozhovory s lidmi, kteří mají vliv, odpovědnost, informace.

Sledujte na Seznam Zprávách, poslouchejte na Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište prostřednictvím sociálních sítí pod hashtagem #ptamseja nebo na e-mail: audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované